300 Εφοριακοί από πίνακες επιλαχόντων

Η διάταξη αυτή αναμένεται να έχει άμεση εφαρμογή στην επικείμενη προκήρυξη 300 θέσεων ΠΕ Εφοριακών στο υπουργείο Οικονομικών για φέτος.

Οπως είχε αναφέρει το Έθνος σε πρόσφατο δημοσίευμά του, υπήρχαν σκέψεις να γίνει η πλήρωση των νέων θέσεων εφοριακών με απευθείας επιλογή των υποψηφίων από τη δεξαμενή των επιλαχόντων της προκήρυξης 1Κ/2013.

Με τη νέα διάταξη τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς πληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις που ζητούνται: ο χρόνος (εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο) και η ειδικότητα (ΠΕ Εφοριακών και στις δύο περιπτώσεις).

Η διαδικασία

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών και το ΑΣΕΠ βρίσκονται σε συνεννοήσεις για τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των φετινών προσλήψεων, ενώ μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σχετική διάταξη θα ξεκινήσει βήμα βήμα η διαδικασία της επιλογής από τον πίνακα.

1. Οι υποψήφιοι θα κληθούν από το ΑΣΕΠ να καταλάβουν την προτεινόμενη σε αυτούς νέα θέση, με έγγραφη ειδοποίηση.

2. Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να δηλώσουν γραπτώς αν αποδέχονται τη νέα θέση. Η δήλωση κατατίθεται στην Ανεξάρτητη Αρχή ή αποστέλλεται σε αυτό μέσω φαξ.

3. Αν δεν υποβληθεί η δήλωση, τεκμαίρεται το συμπέρασμα ότι ο υποψήφιος δεν αποδέχεται την προτεινόμενη νέα θέση, οπότε το ΑΣΕΠ προχωρά στον επόμενο κατά σειρά εηιλαχόντα, χωρίς ο πρώτος υποψήφιος να διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.

Πηγή: Έθνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.10.13, ΜΝΜ