Αργοστόλι: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΣΤΙΣ 11:00

Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετάσχουνε μαζικά στην τετράωρη (11:00 – 15:00) πανελλαδική στάση απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 18/9 και στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Η υπόθεση της παιδείας αφορά κύρια τις οικογένειες των εργαζομένων, τα παιδιά της εργατικής τάξης, που τους επιφυλάσσουν ένα μέλλον στο σκοτάδι και στην εκμετάλλευση.

Συμπορευόμαστε με την ΕΛΜΕΚΙ ενισχύοντας το ταξικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει στοχεύοντας τον πραγματικό εχθρό, τα μονοπώλια, την Ε.Ε.

Αποτελεσματικός αγώνας είναι ο αγώνας που δίνεται χωρίς αυταπάτες περί ανώδυνων αλλαγών και εύκολων λύσεων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τον φτάσουμε μέχρι πέρας.

Στον βαθμό που στοχεύουμε στην μήτρα των προβλημάτων στην ταξική εκμετάλλευση ο αγώνας θα είναι πιο αποτελεσματικόw, θα αποτρέπει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων και  θα μας φέρνει πιο κοντά στην ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Άμεσος στόχος για το Εργατικό Κέντρο είναι η ενημέρωση των εργαζομένων και η ανάπτυξη, διεύρυνση του αγώνα των εκπαιδευτικών σε ένα πανεργατικό μέτωπο για την παιδεία.

Καιρός να συνειδητοποιήσουμε την δύναμή μας μακριά από λογικές διαχείρισης και συμβιβασμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ  (11:00 – 15:00) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Τετάρτη σας καλούμε να συμμετάσχετε στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 48ωρης απεργία (18 – 19 Σεπτέμβρη) στον Δημόσιο τομέα και της τετράωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας ( 18/9 11:00 – 15:00) της ΓΣΕΕ. Κατεβαίνουμε μαζικά στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. με αιχμή του δόρατος τον πανεργατικό αγώνα για την παιδεία.

Έχουμε απέναντί μας το αστικό κράτος των μονοπωλίων και της Ε.Ε. που καταστέλλει άγρια τους απεργιακούς αγώνες.

Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.

Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει!

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.9.2013