Για την Κίττυ Αρσένη (Βενιζέλος, ΔΗΜ ΑΡ Κεφαλλονιάς, Κουβέλης, Μαλλίας, Τσίπρας) :

Και ΤΗΝ χειροκροτούμε.

ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

[Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει: «όταν στο δρόμο της Θήβας ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κιʼ αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απάντησή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα».]

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΛΛΙΑΣ

 

Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο της Κίττυς Αρσένη

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, η γυναίκα που κατέθεσε ψυχή και σώμα στον αντιδικτατορικό αγώνα, η εξαίρετη Κίττυ Αρσένη, «έφυγε» από τη ζωή.

Όμως δεν θα φύγει ποτέ από τη μνήμη μας. Θα τη θυμόμαστε δια βίου για τη μεγάλη προσφορά της στην τέχνη και στους αγώνες για ελευθερία. Διέπρεψε και στα δύο.

Στους συγγενείς, στους αγαπημένους της ανθρώπους, στους συντρόφους-σσες εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δήλωση Φώτη Κουβέλη για Κίττυ Αρσένη

Τη βαθειά θλίψη του για το θάνατο της Κίττυς Αρσένη διατύπωσε σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβελης:

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο της Κίττυς Αρσένη. Ξεχωριστή ηθοποιός και σκηνοθέτις, σπάνιος άνθρωπος, αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τις διαχρονικές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. “Πλήρωσε” τη γενναία της στάση την περίοδο της χούντας με φυλακές και βασανιστήρια.

Η Ευρώπη και ο κόσμος όλος ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Ελλάδα από την κατάθεση της Κίττυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα βασανιστήρια της χούντας.

Θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελό της, τη ζεστασιά της, αλλά και τη συμβολή της στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ.

Στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

Συλλυπητήρια Βενιζέλου για το θάνατο της Κίττυς Αρσένη

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της Κίττυς Αρσένη εκφράζει με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

«H Kίττυ Αρσένη τίμησε με πολλούς τρόπους, τη λέξη «ηθοποιός». Υπήρξε μία προοδευτική, ενεργή πολίτης, με πλούσια αντιδικτατορική δράση και απόψεις για τις οποίες αγωνίστηκε με συνέπεια σε όλη της τη ζωή.

Η απώλεια της είναι μεγάλη όχι μόνο για το θέατρο αλλά και για την ευρύτερη δημόσια ζωή της χώρας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».


Eστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14.9.2013