NY Times: Πλήγμα στις αποκρατικοποιήσεις η καρατόμηση Σταυρίδη

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Σταυρίδη περί «υποκρισίας» της ελληνικής κοινωνίας, ενώ γίνεται λόγος και για την παραίτηση του προκατόχου του Τάκη Αθανασόπουλου, αλλά και της σκληρής κριτικής που έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον θεσμό του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει αποκαλέσει «εργαλείο της Τρόικα», ενώ ταυτόχρονα γίνεται αναφορά και στους στόχους των δανειστών για τις αποκρατικοποιήσεις και την καταπολέμηση τις φοροδιαφυγής, οι οποίοι έχουν πέσει έξω.

«Η Τρόικα έχει επισημάνει στην Αθήνα να συντομεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να ”τρέξει” τη συλλογή φόρων, προκειμένου να βρεθούν τα -πολύ σημαντικά- χρήματα. Αλλά οι στόχοι έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω αρκετές φορές. Ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, άλλαξε στη συνέχεια σε 19 δισ και μετά σε 15 δισ. Από πέρυσι, η Τρόικα επικεντρώνεται στους ετήσιους στόχους.

Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να βγει εκτός στόχων 1 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. που ήταν ο στόχος για το 2013», ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην πώληση της ΔΕΣΦΑ και την απόσυρση της Gazprom για την ΔΕΠΑ, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως «οι ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επηρέασαν την απόφαση της Gazprom να αποσυρθεί”.

Ο κύριος Σταυρίδης ήταν -και παραμένει από ότι φαίνεται- άνθρωπος της Αμερικής (προσωπικός φίλος του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Miller).

ΑΠΟΔΟΣΗ: sofokleousin

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20.802013