Μέσω ΕΣΠΑ 60.000 παιδιά σε σταθμούς. “Παράθυρο” ευκαιρίας για την ένταξη

Η ανάρτηση των πινάκων επιλέξιμων και μη επιλέξιμων δομών θα γίνει στις 21 Ιουλίου στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες. Οι οριστικοί πίνακες, ύστερα από την εξέταση πιθανών ενστάσεων, θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 24 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις αιτήσεις συμμετοχής των μητέρων που ενδιαφέρονται, αυτές θα διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ, της ΚΕΔΕ www.kedke.gr και του ΕΠΑΝΑΔ www.epanad.gov.gr από τις 25 Ιουλίου. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου και μόνο ταχυδρομικά. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις ή και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 2 Αυγούστου δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι εγγραφές των παιδιών στους σταθμούς πρέπει να γίνουν από 2 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι έχουν δικαίωμα

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες με οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά και 40.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω. Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων. Το ερώτημα είναι εάν επαρκούν οι 60.000 θέσεις για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.6.2013, ΚουΚου