Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος»

Στο φλέγον ζήτημα του διαβήτη, με την -δυστυχώς- αυξητική τάση και στον ντόπιο πληθυσμό, αυτού του επιπέδου οι πρωτοβουλίες του συλλόγου, δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της καθημερινότητας των διαβητικών.

Με την ουσιαστική υποστήριξη της ΚΕΔΗΚΕ στην οργάνωση και υπό την αιγίδα της ΕΛΟΔΙ (Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη), στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν και μίλησαν τρείς διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου:  η κ. Μαριάννα Μπενρουμπή, Παθολόγος, Διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.Α. Αθήνων «Πολυκλινική» με θέμα: «Φροντίζουμε σωστά το διαβήτη μας;», η κ. Ανδριανή Βαζαίου – Γερασιμίδου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.  Διευθύντρια Διαβητολογικού  Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π.Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» με θέμα: «Νέες εξελίξεις στο διαβήτη τύπου 1» και η συντοπίτισσά μας κ. Ελένη Σολωμού με θέμα: « ο σακχαρώδης διαβήτης στη διατροφή και η καθημερινότητά μας».

Στο χώρο υπήρξε η δυνατότητα δωρεάν μέτρησης σακχάρου, καθώς και η παρουσίαση προϊόντων για διαβητικούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκφώνησαν χαιρετισμό, η βουλευτής κ. Θεοπεφτάτου και από τον δήμο ο κ. Κεκάτος και ο κ. Κωνσταντάκης.

Το απολύτως ενθαρρυντικό για τους διοργανωτές αλλά και για την ουσία της εκδήλωσης ήταν η πραγματικά αθρόα προσέλευση του κόσμου, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για τον προγραμματισμό ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

Δημήτρης Βανδώρος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.3.2013