Π. Ιονίων Νήσων: Eνθουσιώδη τα μηνύματα από την έκθεση του Βερολίνου

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο σε χώρο 60 τ.μ και με ένα booth για κάθε νησί.

Επαφές Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε συναντήσεις με tour operators και δημοσιογράφους, στους οποίους επεσήμανε τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια όλων των Ελλήνων για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και ζήτησε να συνεχισθεί και ενισχυθεί η προσπάθεια ανάκτησης εμπιστοσύνης προς τον τουριστικό προορισμό – Ελλάδα.

Σε φόρουμ με την Επιτροπή Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς και τη συμβολή του τουρισμού στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών. Επίσης, ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε, ως ομιλητής, σε εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας του Βερολίνου.

Αισιόδοξα τα αποτελέσματα της έκθεσης

Οι οικονομικές συνθήκες που επιδρούν στην ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών το 2013 ήταν ευνοϊκές. Εφόσον υπάρχουν χρήματα στο πορτοφόλι, αυτά διατίθενται για ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2012 οι γερμανοί ξόδεψαν 3% περισσότερα χρήματα απ ότι το 2011 και κατά μέσο όρο το ποσό μεταφράζεται σε 1093 ευρώ.

Οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στους αγαπημένους τους προορισμούς και ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η πατρίδα τους με ποσοστό 35%. Από τους τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού η Ισπανία διατήρησε την πρώτη θέση με ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα άρχισε να αναθερμαίνεται.

Σημαντικές επισκέψεις στο περίπτερο της ΠΙΝ

Το περίπτερο της Π.Ι.Ν. επισκέφτηκαν αρκετοί παράγοντες του τουρισμού, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Klaus Brahmig, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αποδήμων του Βερολίνου, Κυριάκος Φωτιάδης, ενώ σημαίνουσα ήταν η ξενάγηση που έγινε στον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ στον οποίο επιδόθηκαν και γκραβούρες των Ιονίων Νήσων.

Στόχος μας ήταν, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, να αναστραφεί το κλίμα δυσαρέσκειας που είχε καλλιεργηθεί από συγκεκριμένα γερμανικά Μ.Μ.Ε., να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας, να εξασφαλιστούν οι συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού και, τέλος, να ενημερωθούμε για τις τάσεις του τουρισμού τη σεζόν που έρχεται και να κατευθύνουμε ανάλογα τις δικές μας ενέργειες.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαίρη Καββαδά.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.3.2013, Ν. Μος