Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση και παρουσιάζει τη θέση του.
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Εάν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!
Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελές αγελάδες» και τα «τρελά κοτόπουλα»… Οι τρελοί τα βλέπουν όλα τρελά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…
Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!), θα φυτευθούν ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα… Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερμανοί ναζί στην Ελλάδα επί Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Εγώ πιστεύω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιουν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…
(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε από τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός κανίβαλος! Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…
«Τροφή»: Το θέμα, αδιαμφισβήτητα με κέντρισε, καθώς θεωρώ την ελιά από τα Ιερότερα και Ωφελιμότερα δέντρα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη και δη στην πατρίδα μας! Θεωρώ απαράδεκτο δε, το ξερίζωμά τους για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον μπορούν να σωθούν, αλλά και επειδή θα έπρεπε πια να γνωρίζουμε αυτού του είδους τις «παγίδες» των επιδοτήσεων και των μονοκαλλιεργειών, που έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά την πλούσια γη τούτου του τόπου.
Και βέβαια, ΔΕΝ έχω καμία, μα καμία αμφιβολία ότι παίζονται πολύ σοβαρά «παιγνίδια», εις βάρος μας, όσον αφορά τους σπόρους!
Έτσι, έκανα μία μικρή αναζήτηση, όπου δεν πείστηκα εντελώς ότι τα παραπάνω ισχύουν στο 100%, χωρίς όμως και να μπορώ να το αποκλείσω με επιχειρήματα.
Δεδομένης, λοιπόν, της ανάγκης μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο καλό αυτού του τόπου, αποφάσισα να διαδώσω τούτη την είδηση με πάσα επιφύλαξη, ώστε εφόσον ισχύει να μπορέσουμε να δράσουμε αναλόγως, όσοι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης, διότι δεν έχω, δυστυχώς και θλίβομαι, καμία αμφιβολία, ότι θα βρεθούν… «καλόπιστοι», που για μία χούφτα κ@λ@λεφτά, θα μπορούσαν ακόμη και την μάνα τους να πουλήσουν…
Φαίνεται πως, μία άλλη εποχή μου αρμόζει. Τότε που έβριθε ο τόπος από ελιές και άλλα δέντρα και το ξερίζωμα ήταν αδιανόητο: Τα αυστηρά οικολογικά μέτρα των αρχαίων Ελλήνων, που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την οικολογική μας «συνείδηση».
Είθε να τους μοιάσουμε, έστω, σε αυτό, γιατί δεν μπορεί πια να μην αντιλαμβανόμαστε την ιερή, και όχι μόνο, αξία ενός κυριολεκτικού φάρμακου, ενώ έξω δίνουν, και δικαίως, δεκάδες ευρώ μόνο και μόνο για ένα μικρό μπουκαλάκι: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο
hellas-now.com
Γράφει ο Γιώργος Λεκκάκης
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24.1.2017. Χ. Μοσχόπουλος