Αντώνης Αργυρός: ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μπορεί να ήταν μοιραίο, αν πιστέψουμε στη μοίρα. Ποια είναι όμως τα δεδομένα;  Σε πείσμα τού χρόνου της διεθνούς συγκυρίας ,η γη η Ελληνική έμεινε και θα μείνει  Ελληνική γιατί οι Έλληνες και στις χειρότερες στιγμές της Ιστορίας τους αυτό αποφασίζουν, αυτό όμως δεν αρκεί πρέπει να βρούμε και ισχυρά διεθνή ερείσματα ,όπως έκαμε στο παρελθόν ο Βενιζέλος.

Δήλωσε ο  Σουλτάνος Ερντογάν μιλώντας σε αστυνομικούς σύμφωνα με την A Haber. «Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάννης. Όμως η Λωζάννη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε.

Απειλεί  ο “διεθνής τρομοκράτης”, όπως δίκαια μπορεί να χαρακτηρίζεται όποιος υπονομεύει την διεθνή νομιμότατα και ασφάλεια ζητώντας την αναθεώρηση των συνθηκών (που μόνο ο πόλεμος ή απειλή πολέμου  μπορεί να επιβάλει). Η συμπεριφορά αυτή του Ερτογάν, θυμίζει ακριβώς την ιδία ρητορική   και τα επεκτατικά οράµατα του Χίτλερ που δεν περιορίζονταν µόνο στην αποκατάσταση της προπολεμικής εδαφικής έκτασης της Γερμανίας, αλλά περιελάμβαναν και την ένωση όλων των γερµανικών πληθυσμών σε ένα ενιαίο κράτος. Είπε ο λοιπόν ο Τούρκος Πρόεδρος ««Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» Με αφορμή την υπόθεση της Μοσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη». «Η Τουρκία δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους ομοεθνείς της στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και οπουδήποτε αλλού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Βοσνία και το Αφγανιστάν μόνες με τα προβλήματά τους. Αλλιώς θα νιώθουμε ντροπή απέναντι στην ιστορία και στα αδέλφια μας που ζουν εκεί, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί μας».

Την ρητορική  αυτή εμφανίζει ο Τούρκος Πρόεδρος που καθημερινά επαναλαμβάνει την γνωστή ρητορική του Χίτλερ για την “θεωρία του ζωτικού χώρου” Στο «Μάιν Καμπφ» ο Χίτλερ υιοθετεί τη θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum), σύμφωνα με την οποία ο γερμανικός λαός έχει ανάγκη νέων εδαφών, κυρίως προς Ανατολάς, για να εκπληρώσει την ιστορική αποστολή του. Ο Ερντογάν αντιγράφει .

Αλήθεια για πια δημοκρατική χώρα μπορούμε να μιλάμε, όταν   η τουρκική αστυνομία έκανε επιχείρηση  στο Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβε 70 από τους 103 ακαδημαϊκούς που αναζητούσε. Προηγήθηκαν συλλήψεις χιλιάδων δημοσιογράφων, βουλευτών, δημάρχων, δικαστών… Πρόσφατα συνελήφθη και ο Τούρκος δικαστής των Ηνωμένων Εθνών, Αϊντίν Σεντάφ Ακάι, που συμμετείχε στο Μηχανισμό για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια!

Αυτή η Χώρα αμφισβητεί πλέον φανερά την διεθνή νομιμότητα, ασκεί προφανή ψυχολογική τρομοκρατία στην περιοχή και συμπεριφέρεται σαν “διεθνής τρομοκράτης”.

Οι χώρες της περιοχής   κάθονται όλες σε ηφαίστειο, και δεν ξέρουμε ποιον θα πλακώσει πρώτα η μεγάλη έκρηξη ,σε ποιον θα επιτεθεί η Τουρκία. Άλλωστε  αν δεν μας καταλάβει το “σύνδρομο της Στοκχόλμης” (*)  ,τότε δεν μπορεί να μην  βλέπουμε ότι η μισή   Κύπρος είναι υπό κατοχή της Τουρκίας και του Σουλτάνου και καθημερινά  ο αεροπορικός  “πόλεμος” διεξάγεται στο Αιγαίο!

Είναι προφανές  πλέον πως η συμπεριφορά της Τουρκίας προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, δεν σέβεται  τις διεθνείς συνθήκες, τα θεμελιώδη δικαιώματα  και  έχει καταστεί πιο σκληρή και πιο άτεγκτη . Κι αυτή η λογική της δεν αφορά μόνο τους «εξωτερικούς εχθρούς», αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της χώρας της. Είναι περιφερειακή δύναμη και έχει διαδραματίσει ειδικούς ρόλους. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος.

Γ ια τους Έλληνες πατριώτες: Η  ελευθερία, το φοβερό αυτό δώρο του Τόπου  μας, καθορίζει την τωρινή και αιώνια πορεία μας, ας μείνουμε λοιπόν  ενωμένοι και προσεκτικοί γιατί  η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης δίνει την απάντηση στις απορίες μας  :

«Όχι! Δεν δέχομαι να γονατίσω.

Όχι! Με καρτερούν οι σύντροφοι στο συρματόπλεγμα

κι οι νεκροί στον Πενταδάκτυλο. Όχι!

Να πεθάνω ναι! Να γονατίσω όχι»!

Αντώνης Αργυρός

_________________

Σημ.

(*)Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.11.2016