Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου Βιολογικής Αμπελουργίας και Οινολογίας θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως. Δικαίωμα Απουσιών: 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης). Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά: 240 € κατ’ άτομο)
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
1. Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
2. Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο στην γεωπονική επιστήμη, στα συστήματα καλλιέργειας και διαχείρισης φυτικής παραγωγής, καλλιέργειας αμπέλου και παραγωγής οίνου και στις επιστήμες επεξεργασίας τροφίμων και προϊόντων αμπέλου.
3. Εκπαιδευτικούς Β’-βάθμιας και Γ’-βάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητες συναφείς προς τα θέματα αμπελουργίας, οινολογίας αλλά και βιολογικής γεωργίας.
4. Επιχειρηματίες από τον χώρο της βιολογικής γεωργίας. Κατά προτεραιότητα επιχειρηματίες από το χώρο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, της παραγωγής οίνου αλλά και από τον ευρύτερο χώρο διαχείρισης αμπελώνων και της παραγωγής τους (παραγόμενων σταφυλιών και κρασιού αλλά και διαχείρισης παραπροϊόντων).
5. Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. που ασχολούνται με θέματα καλλιέργειας αμπέλου αλλά και παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας προϊόντων αμπέλου.
6. Ερασιτέχνες ενδιαφερόμενους για οικιακής κλίμακας καλλιέργεια αμπέλου και παραγωγή οίνου με βιολογικές μεθόδους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις στα ακόλουθα ευρύτερα γνωστικά πεδία: αμπελουργίας, οινολογίας, γεωπονίας, φυτικής παραγωγής, χημείας, επιστήμης τροφίμων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους
έως τις 15 Ιουνίου 2013.
1. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: http://www.teiion.gr/images/stories/pdf/prok/aitisi_ipopsifion_d27.doc
• Από τη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, τηλέφωνο: 26710-27101).
2. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
• Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 13:00, στη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, Τηλέφωνο: 26710-27101)
• Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη «Για το Θερινό Σχολείο Βιολογικής Αμπελουργίας & Οινολογίας», με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ 15/06/2013.
Διαδικτυακά στο e-mail: ekatsal@teiion.gr
Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.
Πληροφορίες :
Ειρήνη Κατσαλήρου, τηλ. 6982799360, 26710-26270, e-mail: ekatsal@teiion.gr
Αργύριος Γεράκης, τηλ. 26710-23703, 6939574942, e-mail: gerakis@msu.edu
Και από τον ιστότοπο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (www.teiion.gr) και συγκεκριμένα:
http://www.teiion.gr/index.php/el/anaouncements/713–a-22052013.html
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.6.2013