Απεβίωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου ” Dr Milan Jovanović ” Ντράγκαν Ίλιτς

Έγινε επίκουρος καθηγητής το 2015. Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου για την Φοιτητική Υγείας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου το διάστημα μεταξύ 1992-2007 και Πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ανάπτυξη της Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας της Σερβίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Συμμαχίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας της Σερβίας, πρόεδρος της Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βελιγραδίου και βουλευτής στο σερβικό κοινοβούλιο.

Επίσης διετέλεσε γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού της Σερβίας και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού του Βελιγραδίου. Ήταν ιδρυτής και διευθυντής του Συνδέσμου για την Καταπολέμηση του AIDS «JAZAS» μέχρι το 2012, καθώς και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας «Dr Milan Jovanović» από το 2012.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και εθνικά περιοδικά και ήταν συγγραφέας, συν-συγγραφέας και εκδότης 17 βιβλίων.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.9.2016