Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας στο στόχαστρο του Ερντογάν

Η φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ» αναφέρει πως υπολογίζεται ότι υπάρχουν άλλοι 2.000 δικαστικοί που πρόσκεινται στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν σε όλο το δημόσιο τομέα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται μόνο για το δημόσιο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής προσήχθησαν δέκα επιχειρηματίες στο Αϊδίνι. Επίσης, σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών, με θέμα «τα μέτρα που θα ληφθούν στα πανεπιστήμια εναντίον της οργάνωσης Γκιουλέν».

Το Anadolu μετέδωσε από την πλευρά του πως 103 ανώτατοι αξιωματικοί έχουν τεθεί υπό κράτηση. Αναφορικά με τους ανώτατους στρατιωτικούς, το Ανατολή δημοσιοποιεί έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματα τους. Οι αξιωματικοί αυτοί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούν σε μονάδες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Σημειώνεται πως ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η ταχύτητα με την οποία συνελήφθησαν δικαστές και άλλοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε έτοιμο εκ των προτέρων έναν κατάλογο συλλήψεων.

«Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι υπάρχουν, το οποίο δείχνει ότι ήταν έτοιμο και προς χρήσιν σε κάποιο στάδιο», σημείωσε ο Χαν. «Ανησυχώ πολύ. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν», συμπλήρωσε.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κώστας Μαυραγάνης – Huffignton Post

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.7.2016