υφυπουργός Εξωτερικών και ανέφερε, ότι, μέσω του ψηφίσματος, ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Αγίας Σοφίας, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει – όπως είπε ο κ. Αμανατίδης – ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.
Ο κ. Αμανατίδης, εξάλλου, χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην Ε.Ε. και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης είπε, ότι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας στεθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.7.2016