3ο Τ.Η.Μ.Ο. Φεστιβάλ “Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας” του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου , στο Ληξούρι

Η ορχήστρα μας αποτελείται από: Φωνές: Κωνσταντίνα Κρητικού, Νικόλας Κοντογιάννης, Δημήτρης Βλαχοπάνος, Σταυρούλα Κεσούρη, Κιθάρα: Νικόλας Κοντογιάννης, Μπουζούκι: Δημήτρης Μπαλόμπας, Κρουστά: Χριστίνα Γούλα, Νικόλας Μυλωνάς, Τύμπανα: Δημήτρης Κιαμές, Φλάουτο: Βάγια Καλαθά, Λαούτο: Δημήτρης Βλαχοπάνος, Μπάσο: Γιώργος Λιάπης, Πλήκτρα: Φοίβος Ματζόγλου, Βιολί: Κώστας Νικολάου.

Κύκλος

Ο «Κύκλος» είναι ένα progressive/psychedelicrock συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Η σύνθεσή τους αποτελείται από  ηλεκτρική κιθάρα, φλάουτο,  βιολί, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα. Οι ορχηστρικές συνθέσεις τους μας παραπέμπουν σε ένα κινηματογραφικό μοτίβο το οποίο περιέχει  χαρακτηριστικά της progressiverock σκηνής και γενικότερα της experimental μουσικής. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του πρώτου ολοκληρωμένου τους album το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Στάθης Ρήγας: Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Αναστασόπουλος: Τύμπανα, Λαδιανός Αλέξανδρος: Ηλεκτρικό Μπάσο, Σταύρος Τόλιας: Φλάουτο, Κώστας Νικολάου: Βιολί.

Σίκαινα n’ Sample

«Σίκαινα n’ Sample» είναι μία πολυφωνική χορωδία με υπεύθυνο-μαέστρο τον Δημήτρη Σμαΐλη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας ταξιδεύει σε ακούσματα όχι μόνο ελληνικά αλλά και παγκόσμια, από ελληνικά παραδοσιακά, Νότιο Αφρικάνικα, μουσική από τα Απαλάχια όρη μέχρι και Βουλγάρικα.

Η ιδέα για τη τετράφωνη χορωδία προήλθε και από την έλλειψη της, στο νησί μας, την Κεφαλονιά. Η τοπική κοινότητα έδειξε άμεσο ενδιαφέρον. Η πραγματοποίησή αυτής της όμορφης σκέψης μας έδωσε ένα πρωτότυπο μουσικό αποτέλεσμα με την συνοδεία μάλιστα κιθάρας και μαντολίνου.

Η χορωδία αποτελείται από τους: Δημήτρη Σμαΐλη, Μαρία Δήμα, Ηρώ Καλιγά, Κώστας Αλιβαζάτος, Γεράσιμος Βαλλιάνος, Παναγιώτης Λύτρας, Κώστας Χορταρέας, Ελένη Αθανασοπούλου, ΦροσώΣκαφτούρου, Νάνση Λέγικη, Stacey Hames.

ΑΜΑΡΥΧΜΑ

Η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους, έλεγαν οι παλιοί. Γι ‘αυτό το λόγο, οι  «ΑΜΑΡΥΧΜΑ» , θα παρουσιάσει τοπικά τραγούδια της Κεφαλλονιάς ,στο ύφος των παλαιότερων γενεών με την αισθητική του σήμερα.

Το γκρουπ απαρτίζεται από τους: ΛαμπρογιάννηςΠεφάνης: Βιολί, Αποστόλης Αυγερινός: Ηλεκτροακουστική κιθάρα, Παναγιώτης Σκλάβος: Ακουστική κιθάρα, Αλέξανδρος Λυκούρας: Ακορντεόν.

Χορωδία Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Τζώρτζης Δελλαπόρτας (Αντρικό Τμήμα Καντάδας)

Tο τμήμα των κανταδόρων της χορωδίας  Ληξουρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» με το μαέστρο κ. Σπύρο Θεοτοκάτο θα μας ταξιδέψει σε παλιές κλασσικές καντάδες συνοδευόμενες από ακουστική κιθάρα και μαντολίνο.

Line Up Σάββατο 18 Ιουνίου

Υπόγεια Ρεύματα

Γίνεται ένα συγκρότημα να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και να έχει λόγο μετά από 20 χρόνια διαδρομής; Μόνο αν είναι όντως μεγάλο.

Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Δεν είναι καν συγκρότημα. Είναι μια ομάδα που τα όριά της είναι –φυσιολογικά- δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το όνομά τους. Υπόγεια Ρεύματα. Άλλοτε λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια, κάποτε να κυλούν στους πιο βαθείς υπόγειους ποταμούς που διασχίζουν χωρίς να το αντιληφθούμε τη ζωή μας. Πέρασαν και θα συνεχίσουν να διαβαίνουν από πολλές στροφές, όμως η πορεία τους, στο μεγάλο χάρτη, είναι σταθερή: βαθιά στον πυρήνα της μουσικής και των συναισθημάτων.

Μέσα σε δύο κοπιαστικά χρόνια έντονης εσωστρεφούς δραστηριότητας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο project με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων τους. Δύο συλλεκτικά βινύλια υπό τον τίτλο «20.14» όπου επεξεργάστηκαν 20 παλαιότερα κομμάτια τους με νέο ήχο που αντιστοιχεί στην σημερινή τους οπτική και 14 καινούργια, τιμώντας έτσι τους 14 μουσικούς που έχουν περάσει από όλες τις μορφές των Ρευμάτων αυτά τα 20 χρόνια.

Τη σεζόν που ανοίγεται τα Υπόγεια Ρεύματα ρέουν με μια ηρεμία ασυνήθιστη για την θύελλα που μαίνεται γύρω μας και εντός μας, παρουσιάζοντας τους καρπούς αυτής της γόνιμης περιόδου. Ο άγριος, ξεσηκωτικός ήχος του δεμένου τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) παρασέρνει σε μια πρωτόλεια γιορτή γεμάτη ιδρώτα και ένταση, ταξιδεύοντας παράλληλα με το λυρισμό των στίχων και τα ακουστικά διαλείμματα.

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση των παραπάνω επί σκηνής είναι η θρυλική φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η ανατρεπτική προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα που κινείται από τις ευαίσθητες σιωπές έως τη θορυβώδη κόλαση και η αεικίνητη, ευγενικά αυθάδικη μορφή του Νίκου Γιούσεφ που αποδίδει με την ίδια άνεση ένα στιβαρό μπάσο ή ένα αέρινο μουσικό πριόνι. Κοντά τους πάντα ο φύλακας του ήχου Πασχάλης Κολέντσης, υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό και τις επιπρόσθετες κιθάρες που παίζει από την σκοτεινή περιοχή της κονσόλας.

Συνθετικοί

Οι Συνθετικοί δημιουργήθηκαν το 1985 από τους Αποστόλη “Λοβέρδο” Αυγερινό (στίχοι, σύνθεση, φωνή, κιθάρα), τον Διονύση Αυγερινό (σύνθεση, φωνή, πλήκτρα) και τον Δημοσθένη Τσανέτογλου (computers). Το 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο LP “ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ”. Περιείχε 9 τραγούδια. Το 1993 διαλύθηκαν. Ωστόσο είχαν δημιουργήσει και ένα νέο κύκλο τραγουδιών που δεν ηχογραφήθηκε λόγω της διάλυσης. Κατόπιν οι Αποστόλης και Διονύσης ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν με το όνομα “Αποστόλης κ’ Διονύσης Αυγερινός” δύο CD με τίτλους “ΦΩΤΑ ΜΟΥ, ΗΛΙΕ ΜΟΥ” και “ΗΛΕΚΤΡΟΝ”. Το 2010 αποφάσισαν να επανασυνδεθούν σαν ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ να ηχογραφήσουν και να κυκλοφορήσουν το παγωμένο άλμπουμ της περιόδου 90-93 σε CD. O τίτλος του “ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ”. Το 2013 κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ “Ανθρώπινες Ιστορίες” σε CD. Αυτήν την εποχή ηχογραφούν το τέταρτο studio άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2016.

Αποστόλης “Λοβέρδος” Αυγερινός: στίχοι, σύνθεση, φωνή, κιθάρα, Διονύσης Αυγερινός: σύνθεση, φωνή, πλήκτρα.

The Rule of Three

Οι «TheRuleofThree» είναι ένα γκρουπ που σχηματίστηκε το 2012 στα Γιάννενα από τρεις μουσικούς και φίλους, που για πολλά χρόνια μοιράζονταν την ίδια σκηνή και τις ίδιες μουσικές ανησυχίες. Αποτελεί αποτέλεσμα πολλών μεταμορφώσεων και διεργασιών, που διαδέχθηκαν χρόνια, μουσικούς «συνέταιρους» και πειραματισμούς και οδήγησαν τελικά στην παρούσα μορφή αλλά κυρίως στον κυρίαρχο ήχο. Η μουσική αυτή αναζήτηση, που περιλαμβάνει στοιχεία της experimental, ατμοσφαιρικής jazz αλλά και trip[hop] μουσικής, μετουσιώθηκε μέσα από το πρώτο EP με τίτλο ShadesofBlue που ολοκληρώθηκε το 2014 με βασικά εργαλεία τα τύμπανα, το μπάσο και τους synth ήχους.

Οι TheRuleofThree είναι οι: Ηλίας Αράπογλου, Σεντελές Πάνος και Σεντελές Θανάσης.

X-Bastard

Μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Τούμπα, ο Γρηγόρης, γνωστός και ως X-Bastard, είναι ένα παιδί το οποίο θρέφει μεγάλη αγάπη για το Hip-Hop. Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τα δρώμενα της ελληνικής Hip-Hop σκηνής έχοντας πάντα ένα όνειρο: να εκφράσει τα πιστεύω του μέσα από την μουσική του. Με ήδη έναν δίσκο στο δυναμικό του και συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το THHF, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα μας προσφέρει μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, δυναμισμό, πάθος και άφθονο Hip-Hop.

Boozer

ΟΙ Boozer είναι ένα μουσικό σχήμα το ποιο απαρτίζεται από ντραμς, μπάσο, πλήκτρα και κιθάρα. Συνδυάζει στοιχεία jazz, funk-fusion με RnB πινελιές. Mετά από ανεξέλεγκτα jams και πρόβες από φοιτητές του ΤΕΙ και μη, οι τέσσερις τους αποφασίσανε μέσα από μια πολυποίκιλή διάδραση να συνυπάρξουνε μουσικά. Σε μια περίοδο όπου όλοι μιλούν για χρέη, σαν Boozer αποφασίσανε να ενοποιήσουνε την μουσική τους ευχέρεια με σκοπό να σας χαρίσουνε ένα δροσιστικό, ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

To συγκρότημα αποτελείται από: Ευστάθιος Ρήγας: Ηλεκτρική κιθάρα, Γεώργιος Λιάπης: Μπάσο, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος: Ντραμς, Φωνητικά, Φοίβος Ματζόγλου: Πλήκτρα, Φωνητικά.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.6.2016