Πιο αναλυτικά, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο οποίος έκατσε στο θρόνο που προορίζονταν μόνο για τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες ενώ το Κρεμλίνο επίσημα προχώρησε στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας.
Η επίσκεψη του Β.Πούτιν ήταν γεμάτη συμβολισμούς: 27 Μαΐου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και την επομένη στο Άγιον Όρος.
Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο δημοσιοποιεί 40 φωτογραφίες από την επίσκεψη Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος οι οποίες προέρχονται από Rώσους φωτογράφους και έχουν έντονα συμβολική σημασία.
Tαυτόχρονα ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη φιέστα-πρόκληση για την Άλωση τόνιζε:
«Η Ισταμπούλ ενώνει δύο ηπείρους, με χαμόγελο αλλά και δάκρυ» είπε ο Τούρκος ηγέτης στην αρχή της ομιλίας του. Και συνέχισε λέγοντας «σας χαιρετώ όλους σας, έναν προς έναν, όλα τα αδέλφια μας από το Σεράγεβο ως το Μπακού. Από το Τουρκεστάν και την Κριμαία, όπως ήταν η παλιά γεωγραφία του έθνους μας. Χαιρετίζω τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τρίπολη και όλες τις μεγάλες μας πόλεις. Υποκλινόμαστε μόνο ενώπιον του Αλλάχ».
Yπενθυμίζουμε τι δήλωσε ο εξ ” απορρήτων του Ρώσου προέδρου, Α.Ντούγκιν:
“Θα έλεγα ότι οδεύουμε προς μια φυσική εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Παϊσίου του Αθωνίτη ότι θα αναστηθεί η Βυζαντινή Αυτοκρατορία με κορμό την Ορθοδοξία”.
“Αυτό θα μπορούσε να προσδιοριστεί με τη φράση: «Τίποτα το προσωπικό (εδώ ο καθηγητής ειρωνεύεται τη γνωστή αγγλοσαξωνική ρήση nothing personal), απλά πλησιάζει το τέλος του κόσμου»”
Στο μεταξύ όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Β.Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι “θα ολοκληρώσω το έργο του τελευταίου τσάρου Νικόλαου του Β΄ που έμεινε στη μέση όταν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ήθελε να επαναφέρει την Κωνσταντινούπολη στη χριστιανοσύνη και να απελευθερώσει τη ρωσική ναυτιλία ελέγχοντας τα Δαρδανέλια και τα Στενά του Βοσπόρου, αλλά η μοίρα τον εμπόδισε»
Βασίλης Καπούλας
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.6.2016