ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 152ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα : 10:00 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς, παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, στο Μνημείο Ριζοσπαστών – Ξενία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα: 2671360530-531 μέχρι την  Πέμπτη 19-05-2016.

Ώρα:11:00 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α΄/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γεράσιμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου.

Ώρα: 20:30 μ.μ.

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση-Αφιέρωμα, στην Επέτειο της Ένωσης Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου 1864) από το Λύκειο των Ελληνίδων  Παράρτημα Αργοστολίου, με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, και του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

«ΣΑΒΒΑΤΟ  21 ΜΑΙΟΥ 2016»

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων, στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:20 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Διδάκτωρ  Κλασικής Φιλολογίας, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:20 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ριζοσπαστών – Ξενία, από την Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, εκπροσώπου όλων των Ελλήνων.

Ώρα 12:00 μ.μ.

Παρέλαση, ενώπιον του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, επισήμων, θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, προσκόπων, Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολίου, Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων, φορέων, Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π., με τη συνοδεία Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς ήτοι: Φιλαρμονική Αργοστολίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», Φιλαρμονική Σάμης «ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ» και της Μπάντας Στρατού Ξηράς, του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Τριπόλεως, στο χώρο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κ. Ιωάννης  Μπαλάφας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται, να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίζονται, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος και κ. Π. Σταθάτος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.5.2016