Συλλυπητήρια μηνύματα για την μεγάλη απώλεια, για τον Γεράσιμο Αρσένη

Ήταν βαθιά δημοκράτης, πάντοτε μαχητικός και εξέχων επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με ευπρέπεια, με πάθος και ανιδιοτέλεια τον λαό μας υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα. Αγάπησε τα νησιά μας ως γνήσιος πατριώτης και από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε την χώρα μας , πάντοτε ενδιαφερόταν για την πρόοδο των νησιών μας.

Αξέχαστες θα μείνουν στην μνήμη των συμπολιτών μας οι μεγάλες του παρεμβάσεις στο Νομό μας με μεγάλα έργα, για τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις , για τα Νοσοκομεία του Νομού μας.

Αποκορύφωμα της προσφορά του στον τόπο μας ήταν η ίδρυση και λειτουργία των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, τα οποία και συνέχισε να υπερασπίζεται με πάθος ακόμα και όταν διακυβευόταν το μέλλον τους.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής συνηγορούμε με την πρόταση, που έχει ήδη κατατεθεί,   να δοθεί στα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων το όνομα του εκλιπόντος δημιουργού τους. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα προωθήσει αυτή την πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο της χώρας, που πάντα πολιτεύτηκε με ευπρέπεια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμου Αρσένη εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως ο εκλιπών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του κόμματος.

«Η απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη μας θλίβει βαθύτατα . Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος. Πορεύτηκε για χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στην προσωπικότητα του Γεράσιμου υποστήριξε πως ήταν «βαθιά δημοκράτης, μαχητικός, εξέχων ακαδημαϊκός και επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον ελληνικό λαό. Ανυποχώρητος πάντα, υπερασπίστηκε αξίες και οράματα».

«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, τη Λούκα και την οικογένεια του», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού»

«Ο Γεράσιμος Αρσένης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη Μεταπολίτευση. Υπήρξε ακαδημαϊκός που επηρέασε σημαντικά τις αναζητήσεις οικονομολόγων της εποχής του κινήματος των αδεσμεύτων.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε, από την πλευρά του, το Ποτάμι.

Η Ένωση Κεντρώων

Η Ενωση Κεντρώων εκφράζει επίσης τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη, «ενός πολιτικού που άφησε το αποτύπωμα του στην Μεταπολίτευση. Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στην οικογένεια του».

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά

Η είδηση της απώλειας του Γεράσιμου Αρσένη είναι ένα τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη.

Ο πολιτικός, που από όποιο πόστο και αν πέρασε επιδίωξε βαθιές τομές χωρίς να προσμετρά κανένα κόστος, δυστυχώς έφυγε από κοντά μας.

Διακρινόταν παντού για το ήθος και την εντιμότητα του, το σθένος και την παρρησία του λόγου του. Αγωνίστηκε με ειλικρίνεια και συνέπεια για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παναθρώπινης αλληλεγγύης.

Στην μακρόχρονη πολιτική του σταδιοδρομία επιδίωξε αταλάντευτα να κάνει πραγματικότητα το όραμά του για μια κοινωνία αρχών, αξιών και ίσων ευκαιριών.

Η Κεφαλονιά θα τον έχει καθημερινά κοντά της μέσα από τις καινοτόμες παρεμβάσεις του στην παιδεία και το ΤΕΙ που της άφησε παρακαταθήκη.

Δυστυχώς για μας, και μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας,  ο  Γεράσιμος Αρσένης ήταν ο φάρος που έσβησε, ο καθοδηγητής, ο στυλοβάτης, το παράδειγμα για μια χώρα που πρέπει να κρατήσει την περηφάνια της και να  βρει το βηματισμό της.

Η απώλεια του μας κάνει φτωχότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει …

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Πρόταση για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Η είδηση του θανάτου του Γεράσιμου Αρσένη γέμισε με θλίψη την Κεφαλονιά & την Ιθάκη. Ο άνθρωπος, ο πολιτικός, ο οικονομολόγος, ο νομικός, ο δάσκαλος, ο πνευματικός ταγός, ο οραματιστής έφυγε από κοντά μας.

Παρακαλούμε για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής στον πολιτικό που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα νησιά μας.

Με τιμή

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Νίκος Γιαννόπουλος:  ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ

Πέτυχε πολλά πράγματα στη ζωή του ο Γεράσιμος Αρσένης.Στους τομείς της Επιστήμης,της Οικονομίας,της Παιδείας,της Πολιτικής.

Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα πολλά.Προτίμησε,όμως,να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.Δεν ήταν πάντα κομματικά “συνεπής” και το πλήρωσε.Δεν το μετάνοιωσε ποτέ. Ήταν Κεφαλονίτης με το “κάπα” κεφαλαίο.Δεν θα πρόδιδε ποτέ τα ιδανικά του,τα “πιστεύω” του…Μικροκομματικές συμμαχίες και συνηθισμένες αδικίες του στέρησαν το 1996 τη δυνατότητα να γίνει Πρωθυπουργός,κάτι που θα ήταν πολύ καλό για το νησί μας.Για λίγες,μόλις ψήφους…Το ξεπέρασε.

Συνέχισε να παλεύει,να μάχεται,να βοηθά.Όχι παντού,μόνο όπου υπήρχε ανάγκη.Δεν ήταν υπέρ του “ρουσφετιού” ο Γεράσιμος.Όταν έπρεπε,όμως,ήταν παρών.

Αγάπησε πολύ την Κεφαλονιά,τη Ζάκυνθο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια,όλα τα Επτάνησα.Τον αγάπησαν κι αυτά.Κι ας τον πίκραναν κάποιες φορές,άνθρωποι τους οποίους ευεργέτησε.

Προσωπικά δεν θα τον ξεχάσω στα 83 του χρόνια και έχοντας κλονισμένη την υγεία να δίνει τη μάχη του κι αυτός,ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.Και βγήκε νικητής…

Σοβαρός,στιβαρός,άνθρωπος μέχρι το τέλος.Ακριβοδίκαιος και σωστός.

Μεγάλη,πράγματι,η απώλειά του για το νησί μας.Δυσαναπλήρωτο το κενό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίκος Γιαννόπουλος

Αρχισυντάκτης Δελτίων Ειδήσεων ΕΡΤ

Εστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.4.2016