Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες Κεφαλληνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αγίου Γεωργίου κ.λ.π. Το σύνολο των εθελοντικών ωρών των Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλληνίας υπολογίζεται στις 3.500 από δύναμη 20 μελών. Έχουμε συμμετέχει σε 450 + κάθε είδους αποστολές οι οποίες και καλύπτονται ανιδιοτελώς αλλά και καλύπτοντας οι ίδιοι οι Εθελοντές Σαμαρείτες όλα τα έξοδα μας. Το Τμήμα της Κεφαλλονιάς αν και νεοσύστατο διαθέτει καλόν εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές μας αποστολές. Ασφαλώς υπάρχουν ελλείψεις και για τον λόγο αυτόν προσπαθούμε να κινητοποιούμε φίλους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας ώστε να μας βοηθήσουν για της απόκτηση αυτού του αναγκαίου για εμάς εξοπλισμού. Μέσω εσάς προσκαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος των Εθελοντών Σαμαρειτών και αφού διαβάσουν τον κώδικα δεοντολογίας να συμπληρώσουν την αίτηση μέλους, έτσι ώστε να ενταχθεί στην πιο μεγάλη παγκοσμίως οικογένεια Εθελοντών, αυτή του Ερυθρού Σταυρού.

Η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους Εθελοντές Σαμαρείτες από όλα τα Τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας είναι τεράστια, αυτό όμως που τελικά μας αποζημιώνει είναι το χαμόγελο του συμπολίτη μας. Όσο αφορά το Τμήμα της Κεφαλλονιάς εμείς συνεχίζουμε το έργο μας με μοναδικούς συμπαραστάτες μας όλους τους Κεφαλλονίτες και Ιθακησίους και ασφαλώς με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ο οποίος μας εμπότισε στα ιδεώδη του, τα οποία και έχουμε ως μοναδική πυξίδα μας.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

Γε ν ικά για του Σαμαρείτες – Διασώστες – Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, (απογευματινές ώρες) με εξαίρεση τις πόλεις όπου οι εμπορικοί σύλλογοι διατηρούν τα καταστήματα ανοικτά εκείνες τις μέρες.

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικίων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Η Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.4.2013