Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ιταλικής Μεραρχίας Acqui στον Δήμαρχο Αργοστολίου
Με ιδιαίτερη τιμή, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, υποδέχθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026, στο δημαρχείο, αντιπροσωπεία της Ιταλικής Μεραρχίας Acqui.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο Διοικητής της Μεραρχίας Acqui, Υποστράτηγος κ. Massimiliano Belladonna, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Salvatore Iovinella, o στρατιωτικός ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας Σμύναρχος κ. Maurizio Ortenzi, ενώ συνόδευσαν η Επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στην Κεφαλονιά, κα Graziella Micheletti, η Πρόεδρος του Ιταλο-Ελληνικού Συλλόγου “Μediterraneo”, κα Clotilde Perrotta, καθώς και o εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας του Αργοστολίου π. Simonel Boanchis.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υποστράτηγος κ. Belladonna εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου, για την πρόθεση του Δήμου να διαθέσει έναν νέο, καταλληλότερο χώρο στη Δημοτική Αγορά για τη μεταστέγαση του Μουσείου της Μεραρχίας Acqui, το οποίο σήμερα φιλοξενείται σε έναν περιορισμένο χώρο επί του Λιθοστρώτου.
Παράλληλα, ο Ιταλός Διοικητής δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς.
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου εξέφρασε με τη σειρά του την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με την Ιταλία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο πλευρών.
Από το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Αργοστολίου
*****************
Συγχαρητήρια στον κ. Μαζαράκη για την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΣΚΙ
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον κ. Βαγγέλη Μαζαράκη για την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του και δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει, με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη και ενίσχυση του τοπικού ποδοσφαίρου, προς όφελος των σωματείων και όλων των ανθρώπων που υπηρετούν το άθλημα με συνέπεια και αγάπη.
Είμαστε βέβαιοι ότι με γνώση και πνεύμα συνεργασίας θα συμβάλλει καθοριστικά στη συνέχιση και περαιτέρω βελτίωση του έργου της Ένωσης, πάνω στις βάσεις που έχουν ήδη τεθεί και από την προηγούμενη Διοίκηση του κ. Θέμη Βαλσαμή.
Συγχαρητήρια και καλή νέα θητεία!
Ο Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Τζωρτζάτος
****************
Μια υπεύθυνη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για να δοθεί λύση στο ζήτημα του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ
Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ανέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο τη διαφορά ανάμεσα σε όσους εργάζονται με συνέπεια για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων και σε όσους επιλέγουν να αναλώνονται σε ατέρμονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, έφερε θεσμικά προς συζήτηση μία πρόταση για την αναζήτηση οριστικής λύσης στο ζήτημα του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ, ένα θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας επί σειρά ετών και έχει δημιουργήσει σοβαρές επιπτώσεις σε συμπολίτισσες και συμπολίτες μας.
Μεθοδικά και υπεύθυνα, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο. Δεν περιορίστηκε στις συνήθεις διοικητικές διαδικασίες, αλλά εντόπισε αντίστοιχη περίπτωση που είχε απασχολήσει την ΚΕΔΕ, διερεύνησε τις δυνατότητες νομοθετικής παρέμβασης και ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει την πρότασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας συναίνεση και βοήθεια απ’ όλα τα μέρη.
Αυτή είναι η ουσία της αυτοδιοίκησης. Να αναζητάς λύσεις εκεί που άλλοι βλέπουν αδιέξοδα. Να εργάζεσαι αθόρυβα, με επιμονή και τεκμηρίωση, χωρίς να υπολογίζεις το πολιτικό κόστος και χωρίς να επενδύεις στην εύκολη εντύπωση.
Δυστυχώς, κατά τη συζήτηση του θέματος, μέρος της αντιπολίτευσης επέλεξε να αναλωθεί σε αναδρομές στο παρελθόν και σε στείρα αντιπολιτευτική ρητορική, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι το ζητούμενο δεν είναι η αναπαραγωγή παλαιών αντιπαραθέσεων αλλά η εξεύρεση λύσης για ανθρώπους που ζουν τη δική τους Οδύσσεια εδώ και χρόνια.
Τελικά, η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν μία πρωτοβουλία είναι σοβαρή, τεκμηριωμένη και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, μπορεί να συγκεντρώσει την αναγκαία συναίνεση.
Ο κ. Γιώργος Τσιλιμιδός απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι διαθέτει και την ευαισθησία και τη βούληση να ασχολείται με δύσκολα ζητήματα, επιλέγοντας τον δρόμο της ευθύνης και της ουσίας.
Γιατί στο τέλος της ημέρας οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από θεατρικές συγκρούσεις και εντυπωσιασμούς.
Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που εργάζονται, επιμένουν και διεκδικούν λύσεις και σε αυτή την υπόθεση φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι εργάζονται για την ουσία και ποιοι αναζητούν απλώς ευκαιρίες για πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου
****************
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/6/2026 #ODUSSEIA #ODYSSEIA
