Έρχεται αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας!

που θα υποχρεώσει τους καναλάρχες -για πρώτη φορά στη ζωή τους- να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν και τα οποία τους χάριζαν μονίμως οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα την προκλητική τους τηλε-στήριξη).

Η πραγματικότητα, λοιπόν, υπαγορεύει -σχεδόν νομοτελειακά, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες τα των αγορών- ότι εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη αξιολόγηση της τρόικας για το τρίτο πρόγραμμα -η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου- είναι θετική και επιβεβαιώσει τις προοπτικές ανάπτυξης από το β’ εξάμηνο του 2016, θα ακολουθήσει εντός 2-4 εβδομάδων αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας έως 2 βαθμίδες από τους οίκους αξιολόγησης.

Σήμερα, η Moody’s βαθμολογεί την Ελλάδα σε Caa3, η Fitch CCC, η Standard and Poor’s CCC+.

Η θετική αξιολόγηση και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ράλι στα ομόλογα.

Ως αποτέλεσμα, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι -σχεδόν νομοτελειακά και πάλι- η απόδοση του 2ετούς ομολόγου που λήγει το 2016 θα υποχωρήσει δραματικά από το 8,2% στο 4% και το 10ετές ομόλογο από 8,33% θα υποχωρήσει στο 5%.

Αυτές οι εξελίξεις θα φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα στην επάνοδό της στις αγορές, με τον στόχο την έκδοση 3ετούς ομολόγου το καλοκαίρι του 2016.

Πηγή: ΤΟ χωνί

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.1.2016