//

Νέα από τον Δήμο Αργοστολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού-Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα της ΕΜΥ/ΕΜΚ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, για το λόγο αυτό:

Συνιστούμε κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας πιο αναλυτικά ακολουθούν γενικές οδηγίες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Αν υπάρχουν υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν υπόγεια ή ευπαθή ισόγεια, να μετακινούνται σε υπερκείμενους ορόφους ή σε άλλα σπίτια.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά την διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Όσοι έχουν επιχειρήσεις να ασφαλίσουν ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν στην ύπαιθρο.

Να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες  πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ κάτω από τα μπαλκόνια).

Τα οχήματα  να είναι παρκαρισμένα σε ασφαλή σημεία.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

****************************

Ενημέρωση δημοτών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω ασφαλτοστρώσεων

εντός πόλεως Αργοστολίου

Ενημερώνονται οι δημότες και οδηγοί τροχοφόρων ότι την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 29,30/9/2025 και 01/10/2025 αντίστοιχα, θα εκτελεσθούν τμηματικά εργασίες «φρεζαρίσματος» του οδοστρώματος της οδού Σουηδίας με κατεύθυνση από την οδό «Λάσσης» έως την οδό Λεωφ. «Γ.Βεργωτή».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα τμήματα της οδού Σουηδίας, όπως περιγράφονται ακολούθως:

1.         «Λάσσης»-διασταύρωση με την «Ελ. Βενιζέλου» (Δευτέρα 29/9/2025).

2.         «Ελ. Βενιζέλου»-Νοσοκομείο (Τρίτη 30/9/2025)

3.         Νοσοκομείο-Λεωφ. «Γ. Βεργωτή» (Τετάρτη 01/10/2025)

Στις παραπάνω ημερομηνίες θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην δεξιά και αριστερή οριογραμμή του οδοστρώματος της οδού Σουηδίας.

Για κάθε τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνονται οι πολίτες από τον Δήμο Αργοστολίου, μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Παρακαλούνται οι δημότες να συμμορφώνονται με τις επί τόπου υποδείξεις του αναδόχου του έργου των ασφαλτοστρώσεων και του τμήματος τροχαίας Αργοστολίου.

Από τον Δήμο Αργοστολίου

*********************

Όσοι επιλέγουν να χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στον τζόγο του λαϊκισμού, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους δημότες πέρα από θόρυβο

Σε συνέχεια της νέας ανακοίνωσης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Λυκούδη, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να υπενθυμίσουμε ορισμένα βασικά δεδομένα, τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά:

1.      Η παρουσία του Δήμου Αργοστολίου στον χώρο της Λαγκάδας, το 2024,  έγινε κατόπιν επίσημου αιτήματος των αρμόδιων Αρχών και εισαγγελικής παραγγελίας.

Ο Δήμος ουδέποτε αδιαφόρησε. Αντιθέτως, έδρασε άμεσα και συντεταγμένα, αποστέλλοντας συνεργείο υπαλλήλων για αυτοψία, παρ’ ότι η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται σε ιδιωτικό παλαιό λατομείο, εκτός αρμοδιότητας Δήμου.

2.      Όσο κι αν προσπαθεί η αντιπολίτευση να κατασκευάσει ενοχές, οι πράξεις του Δήμου υπαγορεύτηκαν από θεσμική υποχρέωση και διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εισαγγελία).

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτή η θεσμική υπευθυνότητα ως «παραδοχή αρμοδιότητας», είναι, είτε εσκεμμένη διαστρέβλωση, είτε ένδειξη πλήρους άγνοιας της διοικητικής λειτουργίας.

3.      Σε αντίθεση με τις αβάσιμες κατηγορίες, ο Δήμος έχει κινηθεί διαρκώς και αδιαλείπτως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά :

Ø  Συνεργάστηκε με την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια.

Ø  Απευθύνθηκε εγγράφως προς αρμόδιους κρατικούς φορείς για να λάβει κατευθυντήριες οδηγίες.

Ø  Στο πλαίσιο των οδηγιών που του δόθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έκανε ό,τι του υποδείχθηκε, δαπανώντας χιλιάδες ευρώ για την επιχωμάτωση του χώρου με εδαφικά υλικά.

4.      Είναι λυπηρό το ότι, ενώ ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση μιας σοβαρής και σύνθετης περιβαλλοντικής κρίσης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να επενδύει στην τοξικότητα – όχι των αναθυμιάσεων- αλλά του πολιτικού του λόγου.

Ιδιαίτερα, όμως, για την τελευταία αποστροφή του λόγου του προς τον κύριο Δήμαρχο: «Η υγεία των δημοτών δεν τον ενδιαφέρει, γιατί δεν αποτιμάται σε χρήμα…», οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές το εξής:

Η υποτίμηση της ηθικής υπόστασης ενός εκλεγμένου Δημάρχου και η υπαινικτική απόδοση ανάλγητου κυνισμού απέναντι στην υγεία των πολιτών, ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης και εισέρχεται στο πεδίο της συκοφαντίας και της προσωπικής προσβολής.

Τέτοιες φράσεις δεν χαρακτηρίζουν την Δημοτική Αρχή, αλλά τον συντάκτη τους.

Ο οποίος συντάκτης αντί για τεκμηριωμένο αντίλογο, επιλέγει χυδαία υπονοούμενα και  αντί για προτάσεις, επιλέγει ρητορική οργής και μικροπολιτικής.

Όσοι επιλέγουν όμως να χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στον τζόγο του λαϊκισμού, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους δημότες πέρα από θόρυβο.

Ο Δήμος Αργοστολίου θα συνεχίσει να ενεργεί με ευθύνη, διαφάνεια και σοβαρότητα, προασπίζοντας την υγεία και το περιβάλλον, όπως έχει υποχρέωση και όπως έχει ήδη αποδείξει στην πράξη.

Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου

************************

Κλειστό για το κοινό το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα Ρομά στις 2 και 3 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

            Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου δεν θα εξυπηρετήσει κοινό, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί κανονικά ως προς τη γενική της υποστήριξη και τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, ωστόσο δε θα πραγματοποιηθούν ραντεβού με ωφελούμενους.

Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν το Φεστιβάλ στο Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια για μία κοινωνία με αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση και ουσιαστική συμμετοχή.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00-16:00

Ταχ. Δ/νση.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28 100

Τηλ.: 26710 22395

Email: kentrokoinotitaskef@gmail.com

Facebook: kentrokoinotitaskefalonia

 Instagram: kentrokoinotitas_argostoliou

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/9/2025 #ODUSSEIA #ODYSSEIA