Το σκάφος δεν είναι ακυβέρνητο, απλώς δεν ξέρει που πέφτει η στεριά…

Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι τελικά ο κ. Τσιπρας αποκάλυψε πόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αρκεί να σταματήσουν να γκρινιάζουν τα ΜΜΕ, να στριμωχθεί λιγάκι η διαπλοκή που απεργάζεται σκοτεινά σχέδια, να αποκατασταθεί ο Βασίλης Λεβέντης από εκείνους που του έστελναν πίτσες στο στούντιο, και φυσικά να πει η Αντιπολίτευση ότι είναι κόκκινη γραμμή η μη μείωση των συντάξεων και όλα θα πάνε καλυτέρα και φυσικά οι συντάξεις θα παραμείνουν ολάκερες.

Και ξέρετε τελικά, εάν υπάρξει και καμία μείωση των συντάξεων δεν θα φταίει ούτε ο Κατρούγκαλος  ούτε ο Τσακαλώτος, αλλά το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ που δεν είπαν ότι είναι κόκκινη γραμμή…

Άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και λοιποί  άκουσαν όμως χθες και μια χειροπιαστή εξαγγελία: εάν δεν συσταθεί άμεσα το ΕΣΡ θα δοθεί λύση με αλλαγή του νόμου.

Γιατί όπως είπε και ο πρωθυπουργός  ξέρει ότι υπάρχει επενδυτής που θέλει να αγοράσει άδεια  τηλεοπτικού σταθμού και δεν μπορεί να περιμένει.

Ο κ. Τσιπρας χθες έκανε ένα ακόμη λάθος. Τραγικό σαν εκείνο του κ. Κώστα Σημιτη και του Γιάννου Παπαντωνιου που προέβλεπαν ότι το χρηματιστήριο θα φθάσει τις 5000 μονάδες . Με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να  χάσουν τις περιουσίες τους.

Χθες με μια δήλωση, η οποία είναι απολύτως  προβληματική, ο κ. Τσιπρας προέβλεψε, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες αντί για το αμφίβολο τζοκερ να ποντάρουν στην μετοχή της Εθνικής, ότι η μετοχή της θα ανέβει πολύ….

Όσο για το ασφαλιστικό, ας ελπίσουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα στηριχτεί στα όσα ακούστηκαν.  Διότι είναι προφανές που θα οδηγήσει η αύξηση εργοδοτικών εισφορών σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας 27%. Και η αντίληψη ότι οι συντάξεις δεν θα πειραχτούν γιατί από αυτές πια ζουν και οι άνεργοι.

Τελικά η συνέντευξη αυτή, δεν φαίνεται να είχε άλλο λόγο από το να απαντήσει στην έκθεση  της Γερμανικής Πρεσβείας.

Να δείξει ότι η χώρα έχει κυβέρνηση σταθερή  μια και οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε ο κ. Τσιπρας διορίστηκαν στις λίστες γνωρίζοντας τι πρόγραμμα θα υπηρετήσουν. Ήθελε να δείξει ο πρωθυπουργός ότι το πλοίο  δεν είναι ακυβέρνητο..

Το πρόβλημα όμως δεν είναι να έχεις καπετάνιο. Αλλά να ξέρει και προς τα πού πέφτει η στεριά… 

Γιώργος Πετράκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.12.2015