Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συνέδριο είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, αριθμός υπερδιπλάσιος από το τελευταίο συνέδριο, ενώ η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2015 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου www.eiforum.gr.
To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.
Στο φετινό συνέδριο τιμώμενη χώρα είναι το Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες τεχνολογικά και επενδυτικά χώρες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα παραγωγής καινοτομίας. Εξέχοντες εκπρόσωποι της επενδυτικής κοινότητας του Ισραήλ θα συμμετέχουν στις εργασίες του διήμερου Forum μεταφέροντας τεχνογνωσία, εμπειρίες αλλά και προτάσεις για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου συνεκτικού και πλήρους οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών για την περαιτέρω εξέλιξη του θεσμού του Venture Capital – Private Equity στο πλαίσιο και των σχετικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις βέλτιστες πρακτικές και μεθόδους για την προσέγγιση των ξένων αγορών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και τη διαδικασία ανάπτυξης των επιχειρήσεων από την ίδρυσή τους μέχρι και την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο.
Στο συνέδριο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κ. Φωτάκης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδης, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., εκπρόσωποι θεσμικών και επενδυτικών οργανισμών από το εξωτερικό, όπως EBRD, EIB, EIF, Invest Europe, Israel Advanced Technology Industries, καθώς και εκπρόσωποι ισραηλινών, ευρωπαϊκών και ελληνικών venture capital και private equity funds.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας έχουν προγραμματισθεί περισσότερες από 400 διμερείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιχειρηματίες που υπέβαλλαν επιχειρηματικά σχέδια θα συναντηθούν:
α) με τα venture capital και private equity funds προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή συνεργασία και επενδυτική συμμετοχή
β) με στελέχη του Χρηματιστηρίου και τις εταιρίες συμβούλων του για να πληροφορηθούν σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης
γ) με στελέχη του Enterprise Greece, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εξωστρέφειας της επιχείρησής τους, καθώς και δ) με στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις ευκαιρίες διεθνούς τεχνολογικής ή επιχειρηματικής συνεργασίας όσο και για Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και υφιστάμενα εργαλεία στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Πηγή: Equity Investment Forum
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.12.2015, Χ. Μοσχόπουλος