/

Επέστρεψε η Γυναικεία Χορωδία του συλλόγου μας από την Iταλία

Επέστρεψε η Γυναικεία Χορωδία του συλλόγου μας από την Ιταλία, όπου εκπροσώπησε την πόλη και το νησί μας, στις εκδηλώσεις τιμής και ευγνωμοσύνης, που διοργάνωσε ο Δήμος της πόλης, ACQUI TERME, για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλλονίτες, που τον Σεπτέμβρη του ´43, έδειξαν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους από τους Γερμανούς Ναζί.

Η μεραρχία ACQUI,που αποδεκατίστηκε στην Κεφαλλονιά, έχει το όνομα αυτής της πόλης.

Η Χορωδία μας έδωσε δύο συναυλίες σε γυμνάσια, στα πλαίσια ανοιχτών μαθημάτων ιστορίας, όπου εκτέθηκαν πίνακες με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, και μια υπέροχη συναυλία, στην Κεντρική εκδήλωση τιμής στην εκκλησία του Αγίου Πνεύματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Ο δήμαρχος της πόλης εξέδωσε το σύμβολο της πόλης.

Ο σύλλογός μας το περιστέρι της Ειρήνης και ένα ιστορικό άλμπουμ για την εποχή εκείνη

Δώρα έστειλε επίσης ο Δήμαρχος Αργοστολίου και ο Ιταλό Ελληνικος Σύλλογος Κεφαλλονιάς ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΟ.

Ευχαριστούμε την Μαέστρο μας κα Αλεξια Μαρτσέλου, την πιανίστα μας κα. Ευαγγελία Φραγκια και όλα τα μέλη της αποστολής, που επιβαρύνθηκαν και με το κόστος του ταξιδιού.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η αποστολή αυτή και η άξια αυτή εκπροσώπηση του νησιού, και ιδιαίτερα την κα Μπρούνο Ντε Πάουλα – Καραμπατου για την επιμέλεια και κατασκευή των πινάκων και του άλμπουμ.

Στα πλαίσια του ταξιδιού έγιναν επίσκεψη της πόλης (και του μνημείου της Κεφαλλονιάς), του Μιλάνου και της γειτονικής πόλης Αστι.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/10/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA