//

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ των Ναυτικών Κεφαλλονιάς Νίκος Καββαδίας ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΚΟΥΡΗ

            Την Παρασκευή, 6 του Αυγούστου, έγινε συνάντηση του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Συλλόγου μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Σύλλογό μας για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το νησί μας. Είναι ο μοναδικός από του τοπικούς παράγοντες που μας κάλεσε και αυτό είναι προς τιμή του, για να δώσουμε την γνώμη μας σε θέματα που έχουμε την εμπειρία και την γνώση.

Τα θέματα που συζητήσαμε, αν και δεν είναι όλα στην ευθύνη της περιφέρειας (τα συζητήσαμε όμως για να γνωστοποιηθούν), είναι:

1.         Σε όλα τα λιμάνια του νησιού η ασφάλεια είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη.

2.         Σχετικά με το Λιμενικό ταμείο. Ίσως θα ήταν καλό ένας Πλοίαρχος ή Πρώτος μηχανικός να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Λ.Τ. και να είναι υπεύθυνος στον τομέα της σωστής λειτουργίας και της ασφάλειας των λιμανιών.

3.         Δεν υπάρχει σε κανένα χώρος αναμονής επιβατών. Δεν υπάρχουν τουαλέτες.

4.         Ευκολίες για ΑΜΕΑ στις παραλίες δεν υπάρχουν.

5.         Αναφερθήκαμε στο Ναυτικό μουσείο στα Φάρσα που, ενώ τα χρήματα υπάρχουν, ακόμη δεν έχει ανατεθεί για να γίνει η μελέτη για την αποπεράτωσή του.

6.         Επίσης αναφερθήκαμε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στα Δαυγάτα, που η γνώμη μας είναι να παραμείνει όπου είναι και να ανακαινιστεί, δίνοντας την ευκαιρία να αναβαθμίσει το χωριό και γενικότερα την επαρχία. Επίσης να αποκατασταθεί ο δρόμος που συνδέει τα Δαυγάτα με τον δρόμο Αργοστόλι – Φισκάρδο.

7.         Σχετικά με συντήρηση και ασφάλεια του οδικού δικτύου του νησιού, που είναι ανεπαρκής. Οι δρόμοι θέλουν συντήρηση, προστατευτικά μέτρα όπου χρειάζεται, τοποθέτηση φαναριών όπου πρέπει. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένοι κι σε πολλά σημεία αδιαπέραστοι. Λάβαμε γνώση για την μελέτη των νέων δρόμων που έχει αναλάβει η περιφέρεια να διανοίξει.

8.         Το στένεμα της παραλιακής λεωφόρου και της Σιτεμπόρων θα επιφέρει περισσότερη δυσλειτουργία στο λιμάνι του Αργοστολιού κι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια του.

9.         Αναφερθήκαμε στο κυκλοφοριακό και στο “parking” στο Αργοστόλι. Θα πρέπει να μπει σε άμεση προτεραιότητα και να βρεθεί λύση. Οι πολίτες έχουν κουραστεί.

10.        Να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού, σχετικά με τον τουρισμό.

11.        Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι η πρέπουσα.

12.        Σχετικά με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, που ενώ είχε ανατεθεί η εργασία αυτή σε εργολάβο, ο εργολάβος δεν ήταν συνεπής στην υποχρέωσή του και τα έχει “παρατήσει”.

13.        Το νοσοκομείο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών, νοσοκόμων και βοηθητικού προσωπικού γενικά.

14.        Συζητήσαμε επίσης θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των ναυτικών.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα και για άλλα ακόμα που δεν συζητήσαμε, δεσμευτήκαμε να τα επιδώσουμε γραπτώς στον Αντιπεριφερειάρχη και όπου μπορούμε και γνωρίζουμε να εκφέρουμε την γνώμη μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Κουρή που μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας, ευελπιστώντας και μια συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο.

Ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει προς όφελος των πολιτών και των τουριστών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας”

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/9/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA