/

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΚΥΠΡΟΣ 1974 / ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία η ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης: “Πανσέληνος στον Κήπο” της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του ζωγράφου, ποιητή, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου. Η δημοφιλής επτανησιακή βεγγέρα διοργανώθηκε στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης “Εγκόλπια Ιάματα Τέχνης” που παρουσιάζεται από τον Ιούλιο στους χώρους της Villa Ροδόπη.

Στην Οπτικοποιητική performance: Αφιέρωμα: Κύπρος 1974 / Παλαιστίνη 2024, συμμετείχαν με ποιητικές αναγνώσεις χαρακτηριστικών ποιημάτων, όπως του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Γιώργου Σεφέρη, Μαχμούντ Νταρουίς κ.α.. Το αφιέρωμα επικεντρώθηκε στην εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο και την διχοτόμηση της πριν πενήντα χρόνια και την συνεχιζόμενη τωρινή τραγωδία του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης. Παράλληλα έγιναν προβολές εικαστικών αντιπολεμικών έργων και ντοκουμέντων. Τα ποιήματα ανάγνωσαν οι: Κώστας Ευαγγελάτος, Ηλίας Καρόγλας, Δρ. Ηλίας Τουμασάτος και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιμάρα.

Η τεχνική εγκατάσταση στην ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του οπτικοποιητικού δρώμενου ήταν ευγενική προσφορά του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς.

Παρόντες εκπρόσωποι της πολιτικής, του τύπου και της κοινωνικής ζωής, επιστήμονες, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και πολλοί φιλότεχνοι παραθεριστές. Μετά το πέρας της άκρως ποιοτικής, εντυπωσιακής, υποβλητικής και συγκινητικής performance έγινε ξενάγηση στην επετειακή εικαστική έκθεση και ακολούθησε κέρασμα υπό το δυνατό φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στον κατάφυτο κήπο της τέχνης.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, τους συνεργάτες του, τον Ντάνυ Μαρτζώκα για την κύρια επιμέλεια του γεγονότος, την παραδοσιακή “Βοσκοπούλα”, το εκλεκτό “Stateri” και συντοπίτες φίλους για τις προσφορές γλυκισμάτων, εδεσμάτων και ποτών.

Φέτος συμπληρώθηκαν 24 χρόνια εκδηλώσεων τέχνης και λόγου στην “ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ”.

www.rodopicollection.blogspot.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA