Wyndham: Πού θα επεκταθεί στην Ελλάδα – Τα σχέδια για νέα concept

Νέα concept αλλά και δημιουργία νέων ξενοδοχείων σχεδιάζει η αλυσίδα ξενοδοχείων

Σε νέους προορισμούς, λιγότερο δημοφιλείς, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Wyndham Hotels & Resorts, στην χώρα μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει δυναμικά και νέα concept στον τουριστικό τομέα όπως είναι τα διαμερίσματα με υπηρεσίες φιλοξενίας.

H μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με 25 παγκόσμια brands και περίπου 9.200 ξενοδοχεία, συνεργάζεται στην Ελλάδα με συνολικά 13 ξενοδοχεία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με βάση τον αριθμό δωματίων, της σχετικής κατάταξης, με μερίδιο αγοράς 9%.

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρή ανάπτυξη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική

Πρόσφατα έκανε ένα ακόμη βήμα ανάπτυξης στην ελληνική αγορά με τον νέο σχετικά θεσμό στο χώρο της φιλοξενίας των τουριστικών καταλυμάτων με πλήρεις υπηρεσίες φιλοξενίας, των residences.

Η Wyndham Hotel & Resorts και ο επιχειρηματικός όμιλος Oikos Property Developments υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία του πρώτου Ramada Residences by Wyndham, στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική.

Η βιομηχανία των residences

Το συγκρότημα, με 150 τουριστικά καταλύματα που θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες φιλοξενίας, βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη. Η ανάπτυξη της επένδυσης για τη λειτουργία του συγκροτήματος με την επωνυμία Ramada Residences by Wyndham, Halkidiki προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2026.

Η Wyndham έχει ήδη παρουσία στα residences πόλης στη χώρα μας με το 5στερο Wyndham Athens Residence που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας στην πλατεία Καραϊσκάκη, δίπλα στο Wyndham Grand Athens και προσφέρει πολυτελή διαμονή και εξαιρετική πρόσβαση σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Η «βιομηχανία» των residences είναι μία σχετικά νέα ιδέα στον κλάδο της φιλοξενίας που προσφέρει εξατομικευμένη πολυτελή διαμονή, με το σύνολο όμως των υπηρεσιών ενός ξενοδοχείου. Πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες αναπτύσσουν και αυτό τον τομέα.

Διαπραγματεύσεις για νέα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης της Wyndham Hotels & Resorts, κ. Βασίλη Θεμελίδη, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αλυσίδας, προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της παρουσίας της σε δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς διεθνώς ελληνικούς προορισμούς, στην ηπειρωτική χώρα αλλά και σε νησιά.

Η Wyndham διαβλέπει την τάση που αναπτύσσεται διεθνώς για την ανακάλυψη νέων εμπειριών και προορισμών και στοχεύει στην αξιοποίηση αυτής με την ανάπτυξη συνεργασιών με ξενοδοχειακές μονάδες σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Συνεργάζεται με 13 ξενοδοχεία

Ήδη στελέχη της πραγματοποιούν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς πρόκειται για μια στρατηγική που συνάδει με την υλοποίηση του στόχου που έχει η χώρα μας για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.

Επίσης η αλυσίδα στοχεύει να εντάξει υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες με τις απαραίτητες προσαρμογές σε άλλα brands της Wyndham, όπως το Trademark Collection by Wyndham και το Registry Collection Hotels. Αλλά συμπλήρωσε ο κ. Θεμελίδης μας ενδιαφέρει και η διείσδυση στην αγορά των branded residences, όπου σήμερα έχει μία μονάδα στην Αθήνα.

H Wyndham Hotels & Resorts συνεργάζεται επί του παρόντος με συνολικά 13 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τρία στην Αθήνα, δύο στο Λουτράκι και από ένα ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Λάμπρος Καραγεώργος

Ot.gr

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA