//

Εκδηλώσεις του Δήμου Αργοστολίου από 14-18 Αυγούστου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στον Δήμο μας, από την Τετάρτη 14/8 έως και την Κυριακή 18/8

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ •ΛΕΙΒΑΘΩ, ΣΙΜΩΤΑΤΑ, ώρα: 20.00. Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Σιμωτάτα και παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική, φαγητό και χορό. Οργάνωση: Π.Σ. Κόκκινος Βράχος

• ΘΗΝΙΑ, ΑΓΚΩΝΑΣ Εσπερινός και μετά θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι, με την Ορχήστρα του Γιώργου Παυλάτου. Τραγούδι: Θ. Μπαζάρογλου, Μ. Ζέρβα και φαγητό που οργανώνει η Τ.Κ Αγκώνα & Ο Δήμος Αργοστολίου

• ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ,  ΑΡΓΙΝΙΑ ώρα 20:00. Εσπερινός και Παραδοσιακό πανηγύρι.

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΛΕΙΟΣ-ΠΡΟΝΝΟΙ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, Κεντρική πλατεία Καπανδριτίου, ώρα 21:00 «ΣΤΟΥ 15 ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τ’ ΑΝΤΑΜΩΜΑ» Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπανδριτίου ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’ σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το έτος 1982 με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο εορτασμό της Παναγίας και στο αντάμωμα των συγχωριανών, πλαισιωμένη με ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, μουσική, τραγούδι και χορό από νέες και νέους με εφτανησιώτικες φορεσιές. Μουσική Άγγελος Ανδρεάτος & Κλειώ Βλαχούλη μαζί με 6μελή ορχήστρα, φαγητό, πλούσια λαχειοφόρος αγορά.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε πλάι στην αιωνόβια ελιά της πλατείας μια ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό και κάτω από το μοναδικό αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Π.Σ. Καπανδριτίου «ΟΙ ΠΡΟΝΟΙ».

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα 20.30. Λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου, από τη Μητρόπολη στους δρόμους της πόλης του Αργοστολίου.

• ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Πολιτιστικό Κέντρο “ΠΑΝΑΙΤ ΙΣΤΡΑΤΙ”.  Έκθεση (ζωγραφικής -Ψηφιδωτού)

της Ευαγγελίας Παπαναστασάτου. Διάρκεια έκθεσης : έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας : 20.00 – 23.00

• ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΣΚΑΛΑ ώρα: 20.00. Λειτουργία & Λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου και στις 21.30 στην κεντρική πλατεία Πανηγύρι Αγίου Γερασίμου. Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συλλόγων.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Κ. Σκάλας, Π.Σ. Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη».

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Κήπος Κεφαλονιάς ώρα: 21:00. Συναυλία. Ο ξεχωριστός Κεφαλονίτης ερμηνευτής και μουσικός ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ έρχεται για να τραγουδήσει όσα αγαπάει και να μας κάνει όλους ένα. Μια μουσική παράσταση-γιορτή στην καρδιά του καλοκαιριού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε. Πολυαγαπημένοι στίχοι και μελωδίες, κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία και απρόσμενες διασκευές με ένα φρέσκο, δυναμικό και ατμοσφαιρικό ήχο θα μας παρασύρουν σ’ ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Πληροφορίες και εισιτήρια: Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου τηλ.2671026595, Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς τηλ.2671024866, ipfc@otenet.gr.

• ΔΙΛΙΝΑΤΑ στον προαύλιο χώρο της Υ.Θ. Λάμιας ώρα: 21.00μμ.  Ετήσιος Χορός του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Διλινάτων. Άφθονο φαγητό & ντόπιο κρασί.                                 Την βραδιά θα πλαισιώσουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Συλλόγου.                                             Ζωντανή Μουσική & Γλέντι μέχρι πρωίας!

• ΛΕΙΒΑΘΩ, ΣΠΑΡΤΙΑ ώρα: 21:30, στην παραλία Κλιματσιά. Συναυλία με τους SONUS REPLICA Τhe Βand. Κιθάρα / Φωνητικά : Χρήστος Φωτεινόπουλος, Παναγιώτης Ρεματήσιος, Μπάσο : Περίανδρος Μεσσολωράς, Τύμπανα : Παναγής Φωτεινάτος. Διοργάνωση, Πολιτιστικός Σύλλογος Το Σπάρτο. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  • ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 20.30 Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς  από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός  χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Αίθουσα Αντίοχου & Σπύρου Ευαγγελάτου.Εγκαίνια της Έκθεσης 13η ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ στις 20.00. Φέτος περιλαμβάνει: Πίνακες Ζωγραφικής, Κατασκευές με ξύλα θάλασσας, Ασπρόμαυρη & Έγχρωμη Φωτογραφία, Γλυπτά, Ζωγραφική σε πέτρα, Κοσμήματα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες κατοίκων του νησιού. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Τετάρτη 21/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00. Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος ελεύθερη.

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ, ώρα:20:30, από την οδό Ριζοσπαστών προς το Λιθόστρωτο… Στους δρόμους του Αργοστολιού….. Ένας μοναδικός μουσικός περίπατος της Ανδρικής Χορωδίας Δήμου Αργοστολίου μέσα στα καντούνια της πόλης μας. Φιλική συμμετοχή Ανδρική Χορωδία Δήμου Ληξουρίου.

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, στο Αμφιθέατρο « Γεράσιμος Σκλάβος» της προβλήτας Κρουαζιεροπλοίων,  ώρα:20:00, 7η ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Πολιτιστική και Καλλιτεχνική παραδοσή της Κεφαλονιάς και περιλαμβάνει προβολή slices , Χορευτικά, Χορωδίες και την Μπάντα της Φιλαρμονικής ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ. 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Η ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ».

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA