/

Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Κατασχέθηκαν -767- αμπούλες αερίου γέλιου, κατά τη διάρκεια ερευνών σε καταστήματα στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί υπεύθυνοι καταστημάτων

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα, στο Λαγανά Ζακύνθου, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Αποτέλεσμα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήταν να κατασχεθούν, συνολικά, -767- αμπούλες αερίου γέλιου, εκ των οποίων -239- χρησιμοποιημένες, -496- μπαλόνια και -4- μηχανισμοί χρήσης. 

Για τις παραπάνω υποθέσεις, συνελήφθησαν, αντίστοιχα, -2- αλλοδαποί, 23 και 32 ετών, υπεύθυνοι των καταστημάτων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εντοπίσθηκαν καταστήματα με απομιμητικά προϊόντα στην Κέρκυρα

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός

Κατασχέθηκαν -16.969- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθη, χθες (31.07.2024), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας και κλιμακίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, σε δύο καταστήματα, τουριστικών ειδών, που διατηρεί ο 42χρονος, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -16.969- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ), καθώς -1- μηχάνημα αποτύπωσης σημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν, αρμοδίως και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Λευκάδα

Κατασχέθηκαν , μεταξύ άλλων, -144- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -49,9- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και -1- ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν, χθες (31.07.2024), το πρωί, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας   ΔΙ.ΑΣ και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο ημεδαποί, 19 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και στην κατοχή τους βρέθηκε αρχικά και κατασχέθηκε -1- συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -144,4- γραμμαρίων και -2- κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στη οικία του 20χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -3- συσκευασίες και κατεργασμένη κάνναβη, βάρους -49,9- γραμμαρίων και -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

-29- συλλήψεις κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών δράσεων στα νησιά του Ιονίου

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης

Βεβαιώθηκαν -243- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν -27- οχήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης, που εφαρμόζεται, την τρέχουσα θερινή περίοδο, στα νησιά του Ιονίου, με στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τον έλεγχο λειτουργίας των καταστημάτων και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πλέγμα στοχευμένων δράσεων με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης και συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση σε περιοχές των νησιών όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων, που αναπτύχθηκαν, χθες (31.07.2024), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, κατά τις βραδινές ώρες, έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01.08.2024), πραγματοποιήθηκαν:

•           -652- έλεγχοι ατόμων,

•           -77- έλεγχοι καταστημάτων,

•           -55- προσαγωγές ατόμων και

•           -29- συλλήψεις.

Στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκαν -10- συλλήψεις, οι οποίες ενδεικτικά, αφορούσαν:

•           41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Προσωρινής Κράτησης, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά,

•           26χρονο αλλοδαπό, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχων μεικτού κλιμακίου αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου και του Τελωνείου Ζακύνθου, στην περιοχή του Λαγανά, διαπιστώθηκε να κατέχει -9- συσκευασίες με καπνό, για τις οποίες δεν έφερε νόμιμο παραστατικό αγοράς, ενώ το ίδιο συνεργείο ελέγχων προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους οινοπνευματωδών ποτών, σε καταστήματα και

•           22χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε -32- αμπούλες αερίου γέλιου, -1- μπαλόνι και  -1- μηχανισμός χρήσης για τα παραπάνω.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις, στη Ζάκυνθο, αφορούσαν -5- για ηχορύπανση και -2- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκαν -10- συλλήψεις, οι οποίες ενδεικτικά, αφορούσαν:

•           19χρονο ημεδαπό και 26χρονο αλλοδαπό, στην περιοχή του Κάβου και του Ύψου, αντίστοιχα, για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης,

•           δύο ανήλικους ημεδαπούς για κλοπή χρηματικού ποσού και ενός κινητού, καθώς και των δύο γονιών τους για παραμέληση εποπτείας τους.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις, στην Κέρκυρα, αφορούσαν -2- για υπέρβαση ωραρίου μουσικής στην περιοχή του Ύψου, -1- για ηχορύπανση στον Κάβο και -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Στη Λευκάδα, πραγματοποιήθηκαν -5- συλλήψεις, οι οποίες ενδεικτικά, αφορούσαν:

•           -2- ημεδαπούς, 54 και 18 ετών, για κατοχή μικροποσοτήτων κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. 

Οι υπόλοιπες συλλήψεις, στη Λευκάδα, αφορούσαν -2- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και -1- για ηχορύπανση. 

Στην Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκαν -4- συλλήψεις, εκ των οποίων, -3- για στέρηση πιστοποιητικών υγείας και -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Τροχαίας, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, βεβαιώθηκαν συνολικά -243- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων:

•           -60- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

•           -17- για υπερβολική ταχύτητα,

•           -12- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

•           -8- για ΚΤΕΟ,

•           -6- για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου,

•           -5- για ζώνη ασφαλείας,

•           -4- για μέθη,

•           -3- για χρήση κινητού τηλεφώνου και

•           -128- λοιπές παραβάσεις.

Τέλος, για τις παραπάνω παραβάσεις, ακινητοποιήθηκαν συνολικά -27- οχήματα, για περιπτώσεις μέθης, μη χρήσης προστατευτικού κράνους, έλλειψης σιγαστήρα και ΚΤΕΟ, καθώς και στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA