//

Ενημερώσεις από το γραφείο του Βουλευτή Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Θερμά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις μαθήτριες και μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την προσπάθεια που κατέβαλαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την επιβράβευση των πολυετών κόπων τους και την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Αγαπητά παιδιά, η επιτυχία σας αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση των στόχων σας. Ανοίγεται ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σας, ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης από το οποίο εύχομαι να αντλήσετε όλα τα ακαδημαϊκά εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Απευθυνόμενος στους μαθητές που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θέλω να τονίσω ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν μονόδρομο για την επίτευξη των στόχων σας. Ούτε τα όνειρα, ούτε οι ευκαιρίες σταματούν εδώ. Νέες προκλήσεις και δοκιμασίες θα γεννιούνται σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας που απαιτούν προσήλωση, επιμονή και πίστη στον εαυτό σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απογοητευτείτε, αλλά να αξιοποιήσετε τη φετινή εμπειρία των Πανελληνίων Εξετάσεων και να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει φυσικά σε όλους τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά και μοιράστηκαν την αγωνία τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που ήταν αρωγοί και καθοδηγητές σε όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης και απαιτητικής διαδρομής, εκπληρώνοντας με επιτυχία το ύψιστο καθήκον τους.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται και στηρίζει τα τμήματα τόσο του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και των υπολοίπων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά, ώστε να παραμένουν ελκυστικά για τους υποψηφίους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους.

Σας εύχομαι από καρδιάς η πορεία σας να είναι αντάξια των ονείρων και των προσδοκιών σας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους!

Παναγής Καππάτος – Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Σημαντική εξέλιξη για τους συμπολίτες μας στο Ληξούρι που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014 – Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την παράταση της επιδότησης του ενοικίου έως το 2027

Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μου υπογράφηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση έπειτα από σειρά επαφών και συνεργασιών που είχα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών κα Μαρία Κλεάνθη και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου για την παράταση του χρονικού διαστήματος της επιδότησης ενοικίου των πληγέντων συμπολιτών μας στο Ληξούρι από τους σεισμούς του 2014. 

Βάση της απόφασης παρατείνεται το χρονικό διάστημα της επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης για τους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου έως 31.12.2027, για τις οποίες η ευθύνη ανακατασκευής και επισκευής τους έχει ανατεθεί από τη Δ.Α.Ε.Φ.Κ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν τους έχει παραδοθεί μέχρι τότε η κατοικία τους.

Επιπλέον, παρατείνεται το διάστημα έως δύο χρόνια από την ημερομηνία πραγματοποίησης της κατεδάφισης από το Δήμο Αργοστολίου των κατοικιών για τις οποίες είχε εκδοθεί «Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου» (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) και οι οποίες κατεδαφίστηκαν από τον Δήμο Αργοστολίου.

Χθες, προηγήθηκε άλλη μια συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Α/χη κ. Σωτήρη Κουρή, του Δημάρχου Ληξουρίου κ. Γιώργου Κατσιβέλη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιου Γιάνναρη, όπου συζητήσαμε για τον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης των απαραίτητων μελετών για την ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών του Δήμου Ληξουρίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για το αμέριστο ενδιαφέρον και την απόλυτη κατανόηση που επέδειξε στο πρόβλημα και προχώρησε στην έκδοση της σχετικής απόφασης. Σύντομα, αναμένεται να επισκεφθεί ο ίδιος την Κεφαλονιά για τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών και της εξέλιξης των εργατικών κατοικιών.

Τέλος, ευχαριστώ την Γεν. Διευθύντρια της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. κα Μαρία Κλεάνθη, την κα. Αθανασία Κακκαβά, Προϊσταμένη του ΤΑΣ στο Ληξούρι και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ενέργειές τους υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA