//

Β. Ρουχωτάς: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ληξουρίου (15ης Ιουλίου)

Για μία ακόμη φορά ο τραμπουκισμός και ο τραμπούκος έδειξαν το βάρβαρο και θρασύ πρόσωπό τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου της 15ης Ιουλίου 2024.

Με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των ένδεκα άφωνων συμβούλων της πλειοψηφίας και ίσως την ενθάρρυνση του Δήμαρχου, παριστάμενος πολίτης απείλησε τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μαντζουράτο με την φράση « έλα έξω να σου πω ποιος είμαι» (όπως καταγγέλλεται από την ΛΑΣΥ)

Έχοντας προσωπικά υποστεί ύβρεις από την Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη (πολιτική σύφιλη κτλ) και τραμπουκισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου (από τον αδελφό του Δήμαρχου) αντιλαμβάνομαι πλήρως το τοξικό κλίμα που αναβιώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου, εκφράζω την απόλυτη συμπαράσταση μου στον Δημήτρη και καταδικάζω με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή και ανοίκεια επίθεση που δέχθηκε.

Προφανώς και είναι απόλυτα καταδικαστέα η στάση ΚΑΙ του προέδρου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ανέχθηκαν χωρίς καμία αντίδραση την επίθεση εν ώρα συμβουλίου και σωστά αποχώρησε η αντιπολίτευση.

Επίσης η ευθεία απειλή προς τον Δημ Μάντζουράτο άνετα θα μπορούσε να εκληφθεί και ώς έμμεση απειλή και προς όλους τους Δημοτικούς συμβούλους.

Ο πρωτοφανής όμως τραμπουκισμός κατ ευθείαν κατά του Δημήτρη Μαντζουράτου και εμμέσως προς όλους τους Δημοτικούς συμβούλους ειχε ένα και μοναδικό στόχο.

 Να αποδεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου να μετατραπεί το λιμάνι του Ληξουριού σε ανοιχτή μάντρα αμμοχάλικου που θα ξεφορτώνεται από καραβακι στον Βραχίονα κατ απαίτηση του υβριστή.

Δυστυχώς είτε με την απειλή που εκτοξεύθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με την συνηθισμένη τακτική της απόλυτης υπακοής στα κελεύσματα του Δημάρχου οι ένδεκα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν ΜΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ την πρόταση του Δημάρχου και συμφώνησαν να μετατρέψουν τον βραχίονα σε μάνδρα οικοδομικών υλικών με αρχή τα αμμοχάλικα.

Με την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Ληξουρίου φαίνεται ότι έχει κυριολεκτικά χάσει τον μπουσούλα με το λιμάνι αφού:

1.Τα τελευταία χρόνια σταδιακά μετέτρεψε το λιμάνι σε απέραντο στάβλο αυτοκινήτων και τον Α Λασκαράτο σε παρκαδόρο (ξανά) και γκαρσόνι παρά την ομόφωνα αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

2.Προ ολίγων μηνών μετέφερε την θέση φορτοεκφόρτωσης των τοπικών φέρυ έξω στο λιμάνι

3.Προ πέντε κυριολεκτικά ημερών μας ενημέρωσε αγκαλιά με τον Βουλευτή κ Καππατο και τον υφυπουργό κ Γκίκα ότι όλοι μαζί «αλαμπρατσαντε» θα κινηθούν δραστήρια για την δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι

Και τώρα συνηγορεί για την λειτουργία μαντρας οικοδομικών υλικών μέσα στο λιμάνι η λειτουργία της οποίας κυριολεκτικα θα «μαλιοτραβιέται» με την κίνηση των φερυμποτ και θα ρυπαίνει το περιβάλον

Επειδή λοιπόν όλες αυτές οι αποφάσεις είναι αυθαίρετες και καταχρηστικές γιατί έχουν ληφθεί χωρίς καμία μελέτη, και δεν μπορεί το στενά ιδιωτικό συμφέρον να γίνεται αποδεκτό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου θα πρέπει σύσσωμη η αντιπολίτευση να εξαντλήσει όλα τα μέσα τα οποία της παρέχει ο νόμος για την λειτουργία του λιμανιού ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ του κοινωνικού συνόλου.

Ληξούρι 16.7 2024

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA