//

Νέο Νομοσχέδιο Τουρισμού: Βελτιώσεις στις Τουριστικές Υποδομές και Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη

Igor Tichonow/Getty Images

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, τόνισα την αναγκαιότητα και τη σημασία του νομοσχεδίου που στοχεύει στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα της χώρας μας.

Οι βασικές πτυχές του περιλαμβάνουν την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς και τη ρύθμιση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τους επαγγελματίες και τους φορείς του τουρισμού.

Ιδιαίτερα, η ενίσχυση των τουριστικών υποδομών, όπως η χωροθέτηση τουριστικών λιμενικών εγκαταστάσεων και η αδειοδότηση ορειβατικών καταφυγίων, θα προσφέρει κίνητρα για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών στις περιοχές μας. Αυτές οι βελτιώσεις θα συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών και επενδύσεων, ενισχύοντας την τοπική οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Επίσης, η δυνατότητα ανέγερσης δωματίων προσωπικού κοντά στα ξενοδοχειακά καταλύματα θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, παρέχοντας άνετους και ασφαλείς χώρους διαμονής. Αυτή η πρόβλεψη θα συμβάλει στην επίλυση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά στις περιόδους αιχμής.

Το νομοσχέδιο προωθεί επίσης την ανάπτυξη ειδικότερων μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο οινοτουρισμός και ο αλιευτικός τουρισμός, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον τουριστικό κλάδο και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και τοπική ανάπτυξη.

Επιπλέον, η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών του τουρισμού, έτοιμη να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση, καθώς και η αναδιάρθρωση του πλαισίου για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τους επισκέπτες και προωθούν την επαγγελματική ανάπτυξη.

Οι πρόσφατες στατιστικές δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 21.9% στις αφίξεις τουριστών σε σύγκριση με το 2022, φτάνοντας τους 50.15 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι τον Αύγουστο. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την επιτυχία της πολιτικής μας και την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην εθνική μας οικονομία.

Εκπροσωπώντας τα πανέμορφα νησιά μας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, παραμένω σταθερά προσηλωμένος στον στόχο του ποιοτικού τουρισμού. Ο τουρισμός είναι μία από τις πιο ισχυρές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

Οι πρωτοβουλίες του νομοσχεδίου προωθούν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την οικονομική ευημερία της χώρας μας. Μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, προσφέροντας ευκαιρίες και προοπτικές για όλους τους Έλληνες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτησή μου πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/nDwOU

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA