/

Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθησαν έξι άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου και Λευκάδας, έξι άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες, χθες (12.07.2024), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, -2- 16χρονοι ημεδαποί, καθώς, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, στο Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθη χθες (12.07.2024), το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ένας επιπλέον αλλοδαπός για κατοχή της ίδιας ως άνω ναρκωτικής ουσίας.

Τέλος, στη Λευκάδα, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα (13.07.2024), εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και συνελήφθησαν, -2- αλλοδαποί (42ετών και 32ετών), για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης και ένας ακόμη αλλοδαπός για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στη Ζάκυνθο

Κατά τους ελέγχους ακινητοποιήθηκαν -30- τετράτροχες μοτοσυκλέτες «γουρούνες» για αντίστοιχο αριθμό παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Προληπτικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, χθες (12.07.2024), στις περιοχές του Λαγανά και του Καλαμακίου Ζακύνθου, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, από την 18:00 έως την 24:00 ώρα, χθες (12.07.2024), από συνεργεία ελέγχων του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου, ελέγχθηκαν -69- μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα (δίκυκλα και τετράτροχα) και ακινητοποιήθηκαν συνολικά -30- τετράτροχες μοτοσυκλέτες (γουρούνες), για περιπτώσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους, μέθης και επικίνδυνης οδήγησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου αποσκοπώντας στην ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου, την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν -10- δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (12.07.2024), το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ο 30χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και περιμετρικά αυτής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε περιοχή της Μέσης Κέρκυρας, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -10- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1- μέτρου.

Προανάκριση για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, μικροποσότητα κοκαΐνης, -150- γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας και το χρηματικό ποσό των -4.555- ευρώ

Συνελήφθη, χθες (12.07.2024), το απόγευμα, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ο 28χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην πόλη της Ζακύνθου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•           μικροποσότητα κοκαΐνης,

•           -150- γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας,

•           πλήθος νάιλον συσκευασιών κατάλληλων για την συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,

•           -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

•           το χρηματικό ποσό των -4.555- ευρώ και

•           -3- κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε επιπλέον, -1- αυτοκίνητο ι.χ., ως μέσο διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA