/

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από την αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στην Ιταλία

Γύρισε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024  από την Ιταλία η 35μελής αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ από την Νότια Ιταλία όπου παρουσίασε δύο συναυλίες με Κεφαλονίτικα και άλλα Ελληνικά τραγούδια, με μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη δόθηκε στις 15.6 , στη ΜΕΖΑΝΙΕ ( MESZGNE ) , 20 χλμ. από την πόλη του ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ , στο επιβλητικό αίθριο του Μεσαιωνικού Δημαρχείου.

Παραβρέθηκε η επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στην περιοχή, ο απ. Ιταλός Συνταγματάρχης , υπεύθυνος της οργάνωσης των απογόνων των θυμάτων της Μεραρχίας  ΑΚΟΥΙ , στην περιοχή της Απουλίας, και φυσικά η πρόεδρος της οργανώτριας Δημοτικής Χορωδίας του Μπρίντιζι . Στο τέλος της συναυλίας έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Στην παρέμβασή του ο Ιταλός στρατιωτικός αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της Κεφαλονιάς τον Σεπτέμβρη του 43 , και ευχαρίστησε την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της , για την ανθρωπιά και την μεγαλοψυχία τους, προς τον διωκόμενο , πρώην κατακτητή τους.

Η δεύτερη ( 16.6 ) ήταν η κεντρική και κορυφαία συναυλία αυτής της αποστολής , και δόθηκε στην Ματέρα ( ΜΑΤΕΡΑ ). Η Χορωδιακή αυτή συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία για την Χορωδία μας , αφού σε αυτή την πόλη , με αυτή την Ιταλική Χορωδία , κάναμε την πρώτη μας έξοδο από την χώρα , με τον τότε μαέστρο μας , Βασίλη Μουντάκη , το μακρινό 1985 !

Ήταν και για τους οικοδεσπότες εξίσου σημαντική συνάντηση , αφού και αυτοί είχαν έρθει στην Κεφαλονιά το 1984 , με μαέστρο τον πατέρα της σημερινής μαέστρου , και μας προσέφεραν μια πολύ θερμή φιλοξενία .

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού , ο απ. Ιταλός Συνταγματάρχης , υπεύθυνος της οργάνωσης των απογόνων των θυμάτων της Μεραρχίας  ΑΚΟΥΙ , στην περιοχή της Basilicata και πολλοί κάτοικοι της πόλης .

Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημά μας και την Κεφαλονιά . Ειδικά ο Ιταλός στρατιωτικός , που κι αυτός ευχαρίστησε την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της .

Ήταν μια ακόμα πετυχημένη αποστολή της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου , που εκπροσώπησε το νησί μας στο εξωτερικό.

Οι υπόλοιπες μέρες ήταν μέρες γνωριμίας με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα των περιοχών , με πιο σημαντικές την επίσκεψη σε αυτή του ΣΑΛΕΝΤΟ , όπου υπάρχουν και τα χωριά που κατοικούν οι Ελληνόφωνες της Απουλίας . Μας υποδέχτηκαν θερμά και μας μίλησαν για την ιστορία τους, την γλώσσα τους  και την Ελληνική καταγωγή τους .

Για την επιτυχία μας αυτή , το ΔΣ. ευχαριστεί :

•           Τον μαέστρο μας , Σπύρο Θεοτοκάτο

•           Τους μουσικούς και χορωδούς , μέλη της αποστολής

•           Όσους βοήθησαν για την οργάνωση και πραγματοποίηση του ταξιδιού ( επαφές, μεταφράσεις , κά. )

•           Τους χορηγούς μας , που χωρίς την οικονομική στήριξή τους δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να καλύψουμε τα πολύ μεγάλα έξοδα .

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :

–           κ. Γεράσιμο Φωκά ( ξενοδοχεία ELECTRA )

–           Κληροδότημα ΣΠ. Φ. ΑΝΤΥΠΑ

–           κ. Παναγή Ατσάρο ( Κρανιά )

–           κ. Φώτη Κρεμμύδα ( Δικηγόρο )

–           κ. Γρηγόρη Φασόη ( FASOPLAST )

–           Αφους Σταμούλη

–           κ. Αθανάσιο Μουίκη

Για το ΔΣ.

Ο Πρόεδρος

Ρωσσέτος Λούζης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA