//

Στην Ιταλία η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Στην Ιταλία θα ταξιδέψει η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ , από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου 2024 , όπου θα παρουσιάσει, σε δύο Συναυλίες, Κεφαλονίτικα και άλλα Ελληνικά τραγούδια , υπό την διεύθυνση του μαέστρου της ΣΠΥΡΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ .

Η πρώτη ( 15/6 ) θα δοθεί στην ΜΕΣΑΝΙΕ ( MESAGNE ) , στο Μπρίντιζι , μαζί με την Χορωδία του Δήμου του Μπρίντιζι , Η συναυλία αυτή έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στο Μπρίντιζι .

Η δεύτερη θα δοθεί στην πόλη της Ματέρα ( MATERA ) , σε συνεργασία με την χορωδία της πόλης (CANTORI MATERANI .

Ειδικά η συνάντηση αυτή , είναι ιστορική και επετειακή , αφού στην πόλη αυτή και με αυτή την Ιταλική χορωδία , η χορωδία μας έκανε το πρώτο , από τα πολλά ταξίδια – αποστολές , στο εξωτερικό , το μακρινό 1985 , εδώ και 40 περίπου χρόνια !!.

Τότε , με τον ιστορικό μαέστρο της χορωδίας μας ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΝΤΑΚΗ , που χάσαμε πρόσφατα , ανοίξαμε για πρώτη φορά τα ..φτερά μας για το εξωτερικό . Ακολούθησαν πολλά ταξίδια και αποστολές σε όλη σχεδόν την Ευρώπη . Αφιερώνουμε λοιπόν αυτή την αποστολή – προσκύνημα στον επί 30 χρόνια Μαέστρο μας , ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΝΤΑΚΗ .

Στα πλαίσια αυτών των 2 συναυλιών η Χορωδία μας, σαν εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς , θα τιμηθεί , από τις Οργανώσεις των απογόνων των θυμάτων της  Μεραρχίας ΑΚΟΥΙ  στα τραγικά γεγονότα της Κεφαλονιάς , τον Σεπτέμβρη του 1943 , για την Ανθρωπιά και την μεγαλόψυχη αντιμετώπιση του Κεφαλονίτικου Λαού , απέναντι στους πρώην  κατακτητές του , όταν αυτοί βρέθηκαν στην τραγική κατάσταση να διώκονται και να εκτελούνται από τα στρατεύματα των Ναζί . Σε αυτή την τιμητική για το Νησί μας αναγνώριση συνέβαλε η αρχιτέκτονας Μπρούνα Ντε Πάουλα- Καραμπάτου , την οποία και ευχαριστούμε .

Φυσικά ευχαριστούμε και τους χορηγούς μας για την στήριξή τους , που χωρίς αυτήν , δύσκολα θα καταφέρναμε όλα όσα έχουμε καταφέρει .

Τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού η αποστολή θα επισκεφτεί τα Ελληνόφωνα μέρη της Απουλίας , όπου θα έχει συνάντηση με Ελληνόφωνες της περιοχής .

Για το ΔΣ.

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA