/

Συνάντηση  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτση

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024  υποδεχθήκαμε στο Διοικητήριο στην Κεφαλονιά τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτου Παναγή.

Από την πλευρά μας του παραθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για την στήριξη του Αθλητισμού στα νησιά μας.

Αρχικά θίξαμε το φλέγον ζήτημα της νησιωτικότητας, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα και περαιτέρω οικονομική στήριξη στα νησιωτικά σωματεία.

Επισημάναμε την ανάγκη ενός σαφούς νομοθετικού πλαισίου για την πιστοποίηση και αδειοδότηση εναλλακτικών αθλημάτων, όπως το κανό, το καγιάκ κλπ.

Παράλληλα, θέσαμε υπόψη του Υπουργού τα ζητήματα που ανακύπτουν με την αδειοδότηση και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων καταθέτοντας προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός κολυμβητηρίου σε περιοχή του Δήμου Ληξουρίου, καθώς και αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πόρο, το Αργοστόλι, καθώς και τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου στην Ιθάκη.

Ξεχωριστή αναφορά κάναμε στην ανάγκη επιπλέον στήριξης και αναβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και συνολικά του σχολικού αθλητισμού, καταθέτοντας προτάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τη θετική επίδραση που έχει στην σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών μας ο αθλητισμός, καταθέσαμε προτάσεις, όπως η αξιοποίηση των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων τις απογευματινές ώρες, φυσικά με επιτήρηση για την προστασία μαθητών και υποδομών, τη διοργάνωση των σχολικών αγώνων εκτός σχολικού ωραρίου με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των γονέων αλλά και εν γένει της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την δημιουργία αθλητικού σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Κλείνοντας τονίσαμε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση του αθλητισμού, σχολικού και μη, τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και σε εγκαταστάσεων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA