/

Απληστία εις βάρος της Υγείας – Απαράδεκτη αντιμετώπιση: Ζητούν στη Σκιάθο έως 2.500 € για ενοικίαση σπιτιού από γιατρούς που υπηρετούν στο νησί – Παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού, αναφέρει στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα προκαλεί η απαράδεκτη αντιμετώπιση των γιατρών που υπηρετούν τους θερινούς μήνες στο νησί της Σκιάθου αφού τους ζητούν έως και 2.500 ευρώ για την ενοικίαση σπιτιού.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τους ντόπιους επιχειρηματίες να πάψουν να αντιμετωπίζουν σαν τουρίστες του γιατρούς που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποκαλύπτοντας τι συμβαίνει στο νησί.

Ο κ. Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού.

Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως).

Φωτογραφία: Απληστία – Αλληγορία από τον Giorgio Vassari

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA