/

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ (!) δέχθηκε επίθεση με πύραυλο των Χούθι στην Ερυθρά– Η SHELL δεν θα περνά από αυτήν

Το πλοίο «ZOGRAFIA» υπέστη μη σοβαρές ζημιές όταν χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις ναυτιλιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία το πλοίο χτυπήθηκε στις 10 τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν βορειοδυτικά του Saleef της Υεμένης.

Σημειώνεται ότι στο πλήρωμα δεν υπάρχουν Ελληνες, ενώ από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές ζημιές.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας 56.000 τόνων της εταιρείας «VULCANUS TECHNICAL MARITIME» συνεχίζει την πορεία προς τον προορισμό του, το Σουέζ, καθώς δεν έχει υποστεί ζημιές που να επηρεάζουν το αξιόπλοό του.

Την ίδια ώρα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε «θανατηφόρο» φορτίο από το Iράν με συμβατικά όπλα που επρόκειτο να παραδοθούν στους σιίτες Χούθι της Υεμένης. Πρόκειται για την πρώτη κατάσχεση από το Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Παράλληλα, οι Χούθι υποστήριξαν ότι έπληξαν σε νέα επίθεση αμερικανικό εμπορικό πλοίο και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο.

Η SHELL δεν θα περνά από την Ερυθρά μέχρι νεωτέρας

Με αποκλειστικό σημερινό της δημοσίευμα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζει ότι τα δεξαμενόπλοια της πετρελαϊκής εταιρείας Shell δεν θα περνούν, μέχρι νεωτέρας, από την Ερυθρά Θάλασσα, λόγω της απειλής από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο όμιλος έλαβε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, λόγω της απειλής για τα πληρώματα και του κινδύνου πρόκλησης πετρελαιοκηλίδας, στην περίπτωση κάποιο τάνκερ δεχτεί επίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini.gr/ertnews.gr, AFP-Reuters, HellasJournal

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA