///

ΕΕΚΙ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

50 χρόνια μετά τον ηρωικό φοιτητικό και εργατικό – λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε, να διδασκόμαστε και να τιμάμε τους αγώνες του λαού μας κρατώντας ψηλά τη σημαία των σκοπών και των ιδανικών τους!

Την ίδια στιγμή εκδηλώνουμε με πολυμορφία και μαζικότητα την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνη, κάνουμε τη νύχτα μέρα για να σταματήσει η σφαγή χιλιάδων αθώων ανθρώπων, παιδιών,  στην Παλαιστίνη, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” που κοσμούσε τις πύλες του Πολυτεχνείου  είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η στράτευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ δεν υπηρετεί “εθνικά συμφέροντα” αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, δια στόματος πρωθυπουργού και όλων των στελεχών της, βαφτίζει «νόμιμη αυτοάμυνα» τη σφαγή 12.000 ως τώρα Παλαιστινίων, ζητά η σφαγή να «έχει μέτρο», ενώ στον ΟΗΕ δεν ψήφισε καν το ψήφισμα ανθρωπιστικής εκεχειρίας!

Εμείς, οι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, οι εργαζόμενοι και οι λαοί όλου του κόσμου, παίρνουμε θέση απέναντί τους. Στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, που αποτελούν τις πραγματικές αιτίες για τους πολέμους και τις επεμβάσεις.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” συνεχίζει στο δρόμο που βάδισαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου πριν 50 χρόνια, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Γιατί ο αγώνας μας πρέπει να αμφισβητεί τον πραγματικό μας αντίπαλο, αυτόν που ευθύνεται για τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, για τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία, για την ανείπωτη ακρίβεια στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα, σε όλα μας τα δικαιώματα, στην ίδια μας τη ζωή, που δεν είναι άλλος από την στρατηγική του κεφαλαίου όπως εκφράζεται στην αντιλαϊκή ταξική πολιτική που υπηρέτησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα.

Απαιτούμε:

          Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στη σφαγή στη Γάζα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

          Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους σχεδιασμούς. Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

          Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, όχι άλλοι πύραυλοι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Το πρόγραμμα του αγωνιστικού εορτασμού για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, έχει ως εξής:

•           Πέμπτη 16/11 και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, Προβολή αφιερώματος στο Πολυτεχνείο και  Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

•           Παρασκευή 17/11 ώρα 12.00 το μεσημέρι, κατάθεση στεφάνων από φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Καμπάνας

•           Παρασκευή 17/11 ώρα 6.00 το απόγευμα, ξεκινά η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν το Ε.Κ.Κ.-Ι και άλλα σωματεία και σύλλογοι του κινήματος, με αφετηρία τα γραφεία του Ε.Κ., στην Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 119 (στην παραλιακή του Αργοστολίου).

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Τρίτη 14/11/2023

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA