//

Όταν οι ….«καλοί» λογαριασμοί κάνουν τους «καλούς»  φίλους – Απόλυση δημοσιογράφου

Πρόσφατα στον ημερήσιο τοπικό έντυπο τύπο δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο ο Δήμαρχος  Αργοστολίου φαίνεται  ότι, ως «…ιδιοκτήτης  πολλαπλών τοπικών ΜΜΕ …»,  απολύει από ραδιοφωνικό σταθμό ιδιοκτησίας του τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, λόγω του ότι ο «…πολιτικός του συνεταίρος…»  βουλευτής του νομού κ. Καππάτος (Ν.Δ.), φέρεται να  «…ενοχλήθηκε από τις πολιτικές θέσεις …» που εξέφρασε γι’ αυτόν κάποιο άλλο στέλεχος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης που έδινε στο συγκεκριμένο  δημοσιογράφο!!!

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά σχετική διάψευση του παραπάνω δημοσιεύματος, εύλογα μπορούν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για όσα το ΚΚΕ αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση, κατά καιρούς αλλά και πρόσφατα,  καταγγέλλουν για την δική τους φίμωση από τα «δημοκρατικά» και «αμερόληπτα» ΜΜΕ  που ελέγχονται πλήρως από κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, που ανεβάζουν και κατεβάζουν τοπικές αρχές και Κυβερνήσεις  και που είναι «νύχι –κρέας» με αυτές.

Την ίδια ώρα όμως που συμβαίνουν τα παραπάνω, τα ανδρείκελα αυτών των συμφερόντων και των αρχών, προσπαθούν συστηματικά και με ιδιαίτερο ζήλο να φιμώσουν το ΚΚΕ κατεβάζοντας τις αφίσες του και  σβήνοντας τα συνθήματά του αφού με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί, με ότι του έχει απομείνει, να επικοινωνήσει με το λαό.  Μόνιμη δικαιολογία τους φυσικά είναι η «ρύπανση», η «εικόνα» της πόλης και ότι τάχα θίγεται η «οικολογική» τους συνείδηση. 

Όμως, και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αναδεικνύεται η ουσία. Ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι οι λαϊκές θέσεις του ΚΚΕ και κάθε άλλη φωνή που έστω και ανώδυνα τους θίγει και αποκαλύπτει την διαπλοκή τους. Μια διαπλοκή που η μπόχα και η δυσωδία  της βρωμίζει τον τόπο,  τις συνειδήσεις  και το λαό και που δεν λογαριάζει ούτε δημοκρατικά, ούτε εργασιακά, ούτε λαϊκά δικαιώματα.

Αλλά επειδή «αυτοί είναι…» ο λαός μόνο μια επιλογή έχει, να σηκώσει το ανάστημά του και με οργάνωση, αγώνα και αλλαγή συσχετισμών να φροντίσει ώστε   «.., να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς…».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 1/11/2023                                           

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA