/

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις 28/8/2023 στο 2ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής – Καλοκαίρι Πολιτισμού – που έλαβε  χώρα  στο θέατρο “ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ’ στο  Αττικό Άλσος στην Αθήνα,  πραγματοποιήθηκε η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στα Επτάνησα  και συμμετείχαν επτανησιακά μουσικά συγκροτήματα από τα Ιόνια νησιά. Τη διοργάνωση και την επιμέλεια  του 2ου Φεστιβάλ είχε  αναλάβει  η Περιφέρεια Αττικής.   Από την Κεφαλλονιά συμμετείχε το καλλιτεχνικό συγκρότημα των αδερφών  Σπύρου και Γεράσιμου Καραβιώτη, εκφραστές της επτανησιακής μουσικής παράδοσης, αλλά και της  νεότερης κεφαλληνιακής μουσικής παράδοσης ως σύγχρονοι τροβαδούροι, διαμορφώνοντας την προσωπική τους ταυτότητα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ακούστηκαν από τους αδερφούς Καραβιώτη  επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες, παραδοσιακά τραγούδια από τα περισσότερα νησιά του Ιονίου, τραγούδια των συνθετών Νικολάου Μάντζαρου, Αργύρη Κουνάδη, Χαρίλαου Χωραφά, Διονυσίου Λαυράγκα, Γιώργου Κατσαρού ( π.χ. “η κόμισσα της Κέρκυρας” που τραγούδησε η Ρένα Βλαχοπούλου).

Την εκδήλωση άνοιξε με διαδικτυακό χαιρετισμό μέσω οθόνης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυναν ο  κεντρικός διοργανωτής της εκδήλωσης  και  τ. Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κι Αθλητισμού, σεναριογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, στιχουργός, επτανήσιος  (Κεφαλλονίτης) και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου  κ. Χάρης  Ρώμας και η Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ” Κεφαλλονιάς  κ. Άννα Αλεξανδράτου – Δελλαπόρτα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης  με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής ‘Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ’ κ. Στέφανος Κούτρας, ο τ. Διευθυντής Γραφείου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος -Τζάκης, η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Χαλανδρίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Βάλια Σταμάτη, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και φορέων και πλήθος κόσμου από τα Επτάνησα, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ήταν μια μαγευτική εκδήλωση που ξεσήκωσε τους θεατές οι οποίοι τραγουδούσαν και χειροκροτούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η συναυλία έκλεισε θριαμβευτικά με τους αδερφούς Καραβιώτη που ήρθαν στην άκρη της σκηνής και τραγούδησαν αρκετή ώρα, χωρίς μικρόφωνα και ηχεία, μαζί με τους θεατές ως μια τεράστια χορωδία και “σείστηκε” το θέατρο!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης της εκδήλωσης και στους αδερφούς Καραβιώτη για την εξαιρετική παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στη διάδοση του επτανησιακού τραγουδιού εντός και εκτός Ελλάδας!

(Επιμέλεια δημοσίευσης

 Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/9/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA