Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς για τους απλήρωτους του ΚΟΙΣΠΕ-«ΡΟΤΑ»

νερό» στο όνομα της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας , χρησιμοποιώντας  τον ΚΟΙΣΠΕ «ΡΟΤΑ» ως «τρανό παράδειγμα» για να διαφημίσουν την «Κοινωνική Πολιτική» τους στο Νομό.

Είναι ώρα ο λαός της Κεφαλονιάς να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων, την οποία πιστά υπηρετούν οι πρόθυμοι διαχειριστές της, Κυβέρνηση,  Περιφέρεια, Δήμος. Όλοι μαζί θυσιάζουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα και μεταξύ αυτών και αυτά της πλέον ευάλωτης ομάδας, των ψυχικά πασχόντων.

Είναι ώρα, μαζί με τους  απλήρωτους εργαζόμενους  του ΚΟΙΣΠΕ «ΡΟΤΑ», τους ψυχικά πάσχοντες, τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, ο λαός της Κεφαλονιάς να διεκδικήσει όλες οι δομές εξωνοσοκομειακής φροντίδας και περίθαλψης να ενταχθούν στο Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Απαιτούμε σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν δομές Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε αυτές (επαρκές, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό).

Δεν είναι δυνατόν τέτοιες δομές να μην έχουν σταθερή κρατική χρηματοδότηση και να στηρίζονται στην «κοινωνική επιχειρηματικότητα» και την «ανταποδοτικότητα».

Ως Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων του ΚΟΙΣΠΕ – «ΡΟΤΑ», όπως και των ψυχικά πασχόντων και των ΑμΕΑ που έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους  μετά από τον αγώνα που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια να παλέψουν με την ασθένειά τους και να βγούνε στην κοινωνία και τη ζωή. Οι συνέπειες από την παραπάνω εξέλιξη θα είναι ανυπολόγιστες το επόμενο διάστημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όπως και των ψυχικά πασχόντων και των ΑμΕΑ που εκπαιδεύονταν στον ΚΟΙΣΠΕ «ΡΟΤΑ».

2.         Το πέρασμα όλων των δομών Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη και σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3.         Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας , κατάργηση κάθε έννοιας «Κοινωνικής Επιχειρηματκότητας», «ανταποδοτικότητας» και εθελοντισμού.

4.         Πρόσληψη μόνιμου, ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως και πλήρη αντίστοιχα δικαιώματα για τους Ψυχικά Πάσχοντες και τα ΑμεΑ που εκπαιδεύονται σε δομές Ψυχοκοινωνικής Απιοκατάστασης, όπως ο ΚΟΙΣΠΕ «ΡΟΤΑ».

5.         Αποκλειστικά δημόσια Υγεία – Πρόνοια στο ύψος των σύγχρονων αναγκών για όλο το λαό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΙ                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΚΙ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                          ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.2.2015