/

Η Κεφαλλονιά σας καλωσορίζει ξανά κ. Πρωθυπουργέ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Το 2019 αναλάβατε την ευθύνη να βγάλετε από το τέλμα την πατρίδα μας. Είστε ο Πρωθυπουργός που υλοποίησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αυτός που δεν υποσχέθηκε λύσεις με «ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά μετρήσιμο έργο και αποτέλεσμα.

Στον τόπο μας έρχεστε για δεύτερη φορά ως Πρωθυπουργός. Σε ένα τόπο μικρό για την κονίστρα των εθνικών εκλογών, αλλά σε μια πατρίδα μεγάλη στη διαδρομή του Ελληνισμού στο χρόνο.

Πατρίδα μέγιστων εθνικών ευεργετών, εθνικών αγωνιστών, κοινωνικών οραματιστών και ριζοσπαστών. Σε τόπο που γέννησε μοναδικούς επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος. Σε κορυφαία κοιτίδα του παγκόσμιου Ελληνισμού. Στην Κεφαλονιά και Ιθάκη των μεγάλων θαλασσοπόρων.

4 χρόνια μετά, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι ένας τόπος που αισιοδοξεί ξανά.

1.         Η παραγωγική οικονομία και οι επαγγελματίες στα νησιά μας απελευθερώθηκαν από την εξοντωτική φορολογία της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Μειώθηκαν ή καταργήθηκαν 50 φόροι και ψηφιοποιήθηκαν 1500 υπηρεσίες του δημοσίου.

2.         Οι δήμοι των νησιών μας μετά από πολλά χρόνια έχουν στη διάθεσή τους πόρους για την ανάπτυξη του τόπου. Μόνο για την Ιθάκη οι χρηματοδοτήσεις της τελευταίας τετραετίας είναι 10 φορές μεγαλύτερες από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

3.         Ξεκινήσαμε το 2019 με ένα νοσοκομείο με μόλις 200 άτομα προσωπικό. Χωρίς νοσηλευτές. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον για επισκευή του μετά το σεισμό του 2014. Με τον εξοπλισμό της ΜΕΘ εγκαταλελειμμένο και μη λειτουργικό. Σήμερα 4 χρόνια μετά ξεπεράσαμε τα 300 άτομα στο υγειονομικό προσωπικό. Ξεκινήσαμε ένα κτιριολογικό πρόγραμμα άνω των 10 εκ. ευρώ για όλες τις δομές υγείας. Επισκευάσαμε τον εξοπλισμό της ΜΕΘ που επέστρεψε το 2021 και προχωράμε για την αξιοποίησή της.

4.         Βελτιώνουμε το κοινωνικό κράτος. Πάνω από 140 προσλήψεις για την υγεία, έναντι μόλις 21 την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. 190 επιπλέον μόνιμοι εκπαιδευτικοί για τα σχολεία μας.  Μονιμοποιήθηκαν οι 27 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Εξασφαλίσαμε 17 μόνιμες θέσεις για το Γηροκομείο. Λειτουργήσαμε την πρώτη σύγχρονη δομή για ΑμεΑ σε όλο το Ιόνιο.

5.         Στηρίξαμε έμπρακτα εργαζόμενους και επαγγελματίες στην πανδημία, στις φυσικές καταστροφές, στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Με ενισχύσεις και αποζημιώσεις άνω των 150 εκατ. €

6.         Κινήσαμε τις νομοθετικές διαδικασίες, προχωρήσαμε τις μελέτες και βρήκαμε χρηματοδότηση για υποδομές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως και δεν έκανε τίποτα. Το αρχαιολογικό μουσείο δημοπρατείται, ενώ προχωρήσαμε για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου. Χρηματοδοτήσαμε σεισμόπληκτες υποδομές που για 4,5 χρόνια αφέθηκαν στην τύχη τους από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το δημαρχείο και το θέατρο Ληξουρίου.

7.         Δώσαμε περιεχόμενο στη νησιωτική πολιτική. Με μέριμνα για νέες υποδομές και έργα που έχουν ξεκινήσει ή έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση άνω των 100 εκατ. €

8.         Λύσαμε προβλήματα δεκαετιών. Όπως η ύδρευση της Ιθάκης. Όπως το «δασικό», χωρίς οι πολίτες να οδηγούνται στα δικαστήρια για την περιουσία τους και το δημόσιο να διεκδικεί τις ιδιωτικές δασικές εκτάσεις.

9.         Ξεκινήσαμε το Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Προχωρήσαμε σημαντικά τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο. Ενισχύουμε την πολεοδομία με 5 νέους υπαλλήλους. Ξεκινήσαμε το πρότυπο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας για την Ιθάκη. Ολοκληρώσαμε τους πρώτους οργανωμένους καθαρισμούς δασικών εκτάσεων μετά από δεκαετίες. Χρηματοδοτήσαμε για πρώτη φορά την υπογειοποίηση σημαντικού μέρους του εναερίου δικτύου ηλεκτρισμού.

10.        Με δική σας πρωτοβουλία κ. Πρόεδρε ξεκίνησε το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου που αποτελεί έργο-σταθμό για τον πολιτισμό του τόπου μας. Ξεκινήσαμε τέλος τον Απρίλιο του 2021 για το μεγαλύτερο οδικό έργο όλων των εποχών στην Κεφαλονιά, τον άξονα Αργοστόλι-Πόρος. Μόλις 2 χρόνια αργότερα είμαστε λίγο πριν τη δημοπράτησή του.

Αυτά κ. Πρόεδρε τα πετύχαμε γιατί συνεργαστήκαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς των νησιών μας. Διασφαλίσαμε πόρους. Νομοθετήσαμε. Στηρίξαμε. Βάλαμε μεγάλους στόχους.

Πετύχαμε γιατί μειώσαμε τα εμπόδια για τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αλλά και γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι στην πράξη δίπλα σε πολίτες και επαγγελματίες στα δύσκολα.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι πετύχαμε πολλά. Και θέλουν να πετύχουμε μαζί ακόμα περισσότερα. Το ταξίδι για την Ελλάδα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη του μέλλοντος μας έχει ξεκινήσει.

Παναγής Καππάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA