“ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ” του FURIO BORDON

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ           

Το Σάββατο 22 , την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στις 9 μμ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’ , το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα

Bordon Furio , ‘ Τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ’.

Συμμετέχουν οι :

Χρυσούλα Μαρκάτου , ο Γεράσιμος Μαρκέτος και ο Βαγγέλης Μοσχονάς .     

Ευχαριστούμε την Ελένη Παργινού , για την σημαντική συμβολή της στο στήσιμο    (σκηνοθεσία και επιμέλεια) της παράστασης  .

Επίσης ευχαριστούμε την Μαρία Ντε Ροζάριο , για την βοήθειά της στην σκηνογραφία της παράστασης .

Διασκευή κειμένου από την ομάδα του ΕΘΚ.

Τεχνική υποστήριξη : Γρηγόρης Μαυρογιάννης και Σπύρος Ζαπάντης .

Αφίσα και εξώφυλλο προγράμματος : Ειρήνη Κουνάδη .

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αργοστολίου και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου , για την παραχώρηση της Αίθουσας και την συνεργασία  ,

καθώς και όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή .      

Τιμή εισιτηρίων : 8 Ε και

                               5 Ε ( για μαθητές , φοιτητές , άνω των 65 και ΑμεΑ )    

Σας περιμένουμε .

____________________________

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής φτιάχνει τη βαλίτσα του για τελευταία φορά. Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του γιου του που τον φιλοξενούσε, την τελευταία του οικογένεια, για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Είναι η ώρα του αποχωρισμού και των πικρών απολογισμών. Φορτωμένος με το βάρος όσων δεν ειπώθηκαν, πεισματάρης σαν μικρό παιδί, άλλοτε είρωνας και άλλοτε στοργικός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, η οποία έχει πεθάνει πριν από πολλά χρόνια, και φυσικά με τον γιο του που ενώ τον αγαπάει δεν μπορεί να τον συγχωρέσει για την σκληρή σαν καταδίκη απόφαση του να τον διώξει από το σπίτι.

FURIO BORDON

Ο Φούριο Μπορντον (1943) είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που διαθέτει επιπλέον και όλες τις ευαισθησίες ενός σκηνοθέτη. Πλάθει τους χαρακτήρες του με σεβασμό και διακριτικότητα, αλλά ταυτόχρονα και με θάρρος και ρεαλισμό. Γεννήθηκε και ζει στην Τεργέστη. Σπούδασε Νομική αλλά στα 26 του παράτησε το επάγγελμα του δικηγόρου και αφιερώθηκε αποκλειστικά στην δραματουργία και στη θεατρική σκηνοθεσία. Από το 1988 έως το 1992 διετέλεσε διευθυντής του Teatro Rossetti, ενώ έχει σκηνοθετήσει έργα σε πολλά ακόμη μεγάλα θέατρα.

Το έργο του Τα τελευταία φεγγάρια μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και το 1993 απέσπασε το βραβείο Premio IDI.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/4/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA