Γιώργος Σκλαβούνος: Η Αναγέννηση του Κινέζικου Έθνους

Στόχος του Κινέζικου Κομουνιστικού Κόμματος στο 20ο Εθνικό του Συνέδριο.

( Ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά αποσπάσματα από την Ομιλία του Κινέζου προέδρου Χi Jinping στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ,της παλαι ποτε Ευρωπαικης αποικίας και νυν υπερδύναμης.).

… «Το Κομουνιστικό κόμμα της Κίνας έχει διασφαλίσει ιστορικά επιτεύγματα και πραγματικές αλλαγές, σύμφωνα με τους σκοπούς του κόμματος και της ανάγκες της χώρας, στην δεκαετία που πέρασε. Η επόμενη πενταετία θα είναι κρίσιμη στην υλοποίηση των προσπαθειών για το χτίσιμο μια σύγχρονης από κάθε άποψη, σοσιαλιστικής χώρας, ως μια καλή αρχή.

Ιστορικές κατακτήσεις της προηγούμενης δεκαετίας.

Ατενίζοντας την προηγούμενη δεκαετία η χώρα αντιμετώπισε επιτυχημένα πολλές ιστορικές προκλήσεις.

Αγκαλιάσαμε την εκατονταετηρίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή σοσιαλισμού με Κινέζικα χαρακτηριστικά. Εξαλείψαμε την απόλυτη φτώχεια και τελειώσαμε το χτίσιμο μιας σε ένα μέτριο βαθμό, σε όλα τα επίπεδα ευημερούσης κοινωνίας. Έτσι κατακτήσαμε τον πρωταρχικό στόχο της εκατονταετίας μας “Υπήρξε νικηφόρα αντιμετώπιση προκλήσεων που θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην Κινέζικη Εθνική ιστορία και που επηρέασαν καθοριστικά τον κόσμο”.

Προς ένα Κινέζικο εκσυγχρονισμό.

Eπικεντρώνοντας στην κεντρική επιδίωξη του ΚΚΚ στην νέα πορεία που βρίσκεται μπροστά μας το ΚΚΚ θα οδηγήσει τον Κινέζικο λαό να πραγματοποιήσει τον πρωταρχικό στόχο της δεύτερης εκατονταετίας και να επιτείνουν την αναγέννηση του Κινέζικου Έθνους, σε όλα τα μέτωπα, μέσα από ένα Κινέζικο μονοπάτι εκσυγχρονισμού.

Οι ουσιώδεις προϋποθέσεις του Κινέζικου εκσυγχρονισμού είναι η αναβάθμιση του ρόλου του ΚΚΚ και του σοσιαλισμού με Κινέζικα χαρακτηριστικά επιδιώκοντας υψηλής ποιότητας ανάπτυξη, αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη διαδικασία για μια δημοκρατία των πολιτών (people democracy), που θα εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή των ανθρώπων, κατακτώντας κοινή ευημερία ,ευημερία για όλους, υπηρετώντας την εναρμόνιση της ανθρωπότητας με την φύση, καλλιεργώντας μια ανώτερη μορφή ανθρώπινης προόδου.

Περιλαμβάνει στοιχεία που είναι κοινά στην εκσυγχρονιστική διαδικασία για όλες της χώρες, αλλά είναι πρωτίστως χαρακτηρισμένη από στοιχεία του Κινέζικου περιβάλλοντος.

Για να χτίσουμε μια σύγχρονη σοσιαλιστική , σε όλα τα επίπεδα χώρα, απαιτούνται επί πλέον βασικές προϋποθέσεις όπως η δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού , δρόμου, επιδίωξη υψηλής ποιότητας ανάπτυξη, ενδυνάμωση της Κίνας με επιστήμη και παιδεία, βελτίωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων. Το μέλλον είναι λαμπρό, αλλά έχουμε ένα μακρύ δρόμο να βαδίσουμε.

Τέλος, ο Xi απαίτησε από το κόμμα να σταθεί απέναντι στα εμπόδια και τις δυσκολίες του μέλλοντος διασφαλίζοντας ανάπτυξη και ασφάλεια, να σκάψουν βαθειά για να υπερβούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Εθνική αναγέννηση./ Ιδεολογία και αναπτυξιακό μοντέλο με εθνική ταυτότητα και ιδιοπροσωπία. Mε στόχους εκατονταετίας οργανώνεται και πορεύεται η Κίνα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA