Εκδηλώσεις από τις 19 – 21 Αυγούστου 2022

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 19 – 21 /08/2022.

Παρασκευή 19 Αυγούστου

• ΟΜΑΛΑ, ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ στο Πολιτιστικό κέντρο, στις 20.30. ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ. «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους». Μια αφηγηματική παράσταση όπου ο κόσμος συμμετέχει στη ροή της ιστορίας λύνοντας αινίγματα και παίζοντας με τα ψέματα. Αφήγηση, Μουσική Βιργινία Κοκκίνου. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

• ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΟΙ ΠΟΡΟΣ στην πλατεία ώρα: 21.00 παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», με τον Βαγγέλη Σταθάτο. Οργάνωση  Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 20 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

«11η ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ» . Εγκαίνια το Σάββατο 20/8 στις 20.00.

Φέτος περιλαμβάνει: Πίνακες Ζωγραφικής, Κατασκευές με ξύλα θάλασσας, Ασπρόμαυρη & Έγχρωμη Φωτογραφία, Γλυπτά, Ζωγραφική σε πέτρα, Κοσμήματα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες κατοίκων του νησιού. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Τετάρτη 24/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00.

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, πλατεία Καμπάνας, ώρα 21.00.  Εκδήλωση με θέμα «Η παροικία των Μαλτέζων στην Κεφαλονιά». Συμμετέχει η παιδική μαντολινάτα της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Αυγούστου ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 20.30μμ

Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς  από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός  χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

Κυριακή 21 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,  Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος», ώρα: 21.00 “5η Εορτή Πολιτισμού” του Πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ. Μουσική από την Φιλαρμονική ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, Καντρίλλιες από το χορευτικό του συλλόγου και ιστορικό θέμα.

• ΛΑΚΗΘΡΑ, Θεατράκι Καλλιθέας ώρα: 20.30. Συναυλία της  Χορωδίας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά  και της Γυναικείας Χορωδίας Δήμου Αργοστολίου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου.

• ΕΛΕΙΟΣ-ΠΡΟΝΝΟΙ ΤΖΑΝΝΑΤΑ ώρα: 20.30, στην πλατεία της Βρύσης «ΓΙΟΡΤΗ  ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΣ»  με  ορχήστρα και μοντέρνους και παραδοσιακούς κεφαλλονίτικους χορούς. Οργάνωση Π.Σ. Τζαννάτων.

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA