ΜΗΝΥΜΑTA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ    

Η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας φέτος προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας . Σε ένα κόσμο ταραγμένο, που αλλάζουν οι μέχρι  σήμερα παγκόσμιοι συσχετισμοί και τα δεδομένα η χώρα μας και ο λαός μας οφείλουν να σφυρηλατούν την Ενότητά τους και την αλληλεγγύη τους.

Οι Έλληνες τιμώντας τους ήρωες του  ’21  οφείλουμε να διδαχθούμε ότι όταν Ενωμένοι πολεμήσαμε για την Πατρίδα μας πάντοτε βγήκαμε  οι Νικητές. Αντίθετα σε περιόδους διχασμού κινδυνεύσαμε να χάσουμε  όσα με κόπο κατακτήσαμε.

Απαιτείται Μνήμη και Μνήμη σωστή και ξεκάθαρη.

Ενότητα, Αγώνας και Αλληλεγγύη σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή αποτελούν τα απαραίτητα και ισχυρότερα όπλα μας.

Εύχομαι από Καρδιάς Χρόνια Πολλά στους συμπατριώτες μας όπου γης.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά στους Νέους και τις Νέες μας  και τους καλώ διδασκόμενοι από τον αγώνα της ελευθερίας των προγόνων μας να διαμορφώσουν το μέλλον της πατρίδας μας με τα δικά τους ιδανικά και αξίες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

____________________________________

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σηματοδοτεί την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών αξιών.

Είναι η Ημέρα σύμβολο και συνδετικός κρίκος των απανταχού Ελλήνων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον Αγώνα, εργάστηκαν στο εξωτερικό για την υποστήριξη της εξέγερσης του ελληνικού λαού, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα με γενναιότητα και θάρρος.

Δύο μεγάλες μορφές του Αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης.

Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο και ποτέ στο πλευρό του επιτιθέμενου ή κάποιου “επιμελώς ουδέτερου” όπως και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Ουκρανικού λαού και του διεθνούς δικαίου.

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του Έθνους μας!

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλού

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, για το Ελληνικό Έθνος

Τιμούμε όλοι τον αγώνα και τη θυσία, των αγωνιστών του ΄21 που ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Οι Έλληνες του ’21 όρθωσαν το ανάστημά τους, διεκδίκησαν την ελευθερία τους και νίκησαν γιατί περίσσευε η ατσαλένια θέληση, το πάθος και η πίστη. Πάλεψαν με ενότητα, αυταπάρνηση και δύναμη, με πίστη στον αγώνα τους, στην ελευθερία, στην ορθόδοξη πίστη και στην ισοπολιτεία.

Το μήνυμα της «25ης Μαρτίου» πάντα επίκαιρο, μας καλεί να προχωρήσουμε ενωμένοι στους σύγχρονους αγώνες για την ευημερία του τόπου μας. Μας καλεί να φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που αγνόησαν τον φόβο, περιφρόνησαν την τυραννία και έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Με την σκέψη ότι το μέλλον της Πατρίδας μας απαιτεί την ενότητα και την συμπόρευση όλων, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, με απόσπασμα από τον Λόγο του Γέρου του Μοριά στην Πνύκα, πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη για τους νέους μας : «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε• και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά και Ιθάκη !

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA