Chris και Gerry Apostolatos στη Μελβούρνη: Κατάρρευση της Chronos Care

Ένας οίκος φροντίδας ηλικιωμένων στη Μελβούρνη που κάποτε λειτουργούσε από μια επιχείρηση συνδεδεμένη με δύο χρεοκοπημένους Ελληνοαυστραλούς αδελφούς – στους οποίους είχε απαγορευτεί πλέον να διευθύνουν εταιρεία μετά τον θάνατο 86.000 κοτόπουλων – πρόκειται να πουληθεί.

Οι τρόφιμοι απομακρύνθηκαν από το γηροκομείο μετά την κατάρρευση της Chronos Care το 2021. Η επιχείρηση, η οποία διέθετε δύο ακίνητα στα προάστια του Alphington και του Mount Eliza, ιδρύθηκε το 2014 από τον Chris και τον Gerry Apostolatos, μήνες μόλις πριν τους απαγορεύσουν να διευθύνουν μια επιχείρηση και κήρυξαν πτώχευση λόγω χρέους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αδερφοί Apostolatos λειτουργούσαν στο παρελθόν επιχείρηση εκτροφής κοτόπουλων στην οποία 86.000 πουλιά πέθαναν αφού δεν κατέστη εφικτό να ταΐσουν σωστά τα πουλιά. Τα νεκρά κοτόπουλα ήταν μέρος του κοπαδιού των 804.000 πτηνών στις φάρμες Tip Top Livestock τα οποία είχαν καταφύγει στον κανιβαλισμό.

Απαγορεύτηκε στους υπεύθυνους να διευθύνουν επιχείρηση, αλλά συνέχισαν να έχουν ενδιαφέρον για την Chronos Care μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος και της θετής κόρης του Gerry Apostolatos, Rita Kohu, η οποία ήταν διευθύντρια της εταιρείας.

Η κ. Kohu έθεσε σε διαχείριση το Chronos Cafe στις 30 Ιουλίου, αλλά οι εκκαθαριστές σημειώνουν ότι ήταν πιθανόν αφερέγγυο να πληρώσει τα χρέη του τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021.

Το Mali Nominees, που ενεργούσε ως φορέας λειτουργίας για το Chronos Care, είχε επικεφαλής την κα Kohu. Ωστόσο, ο Gerry Apostolatos ήταν διευθυντής από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Μια έκθεση εκκαθαριστών διαπιστώνει ότι «ένα μέρος της κατάθεσης κομίστρων που ελήφθη από έναν τρόφιμο στις 8 Ιουλίου 2021 ύψους 370.000 $ χρησιμοποιήθηκε από το Mali για λειτουργικά έξοδα».

Ωστόσο, αυτό έγινε μήνες αφότου η κ. Kohu είχε πουλήσει επενδύσεις που κατείχαν υποψήφιοι από το Mali Nominees, πριν καταθέσει 799.480,16 $ στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό.

Η πώληση του ακινήτου Alphington, το οποίο μίσθωσε ο όμιλος Chronos, αναμένεται να έχει καθαρά 9 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα εισρεύσουν στους ιδιοκτήτες, αλλά οι εκκαθαριστές επιδιώκουν να εκφορτώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του γηροκομείου ως μέρος μιας δημοπρασίας. Ο εκκαθαριστής της Chronos Care φέρεται να ερευνά τις καταθέσεις των τροφίμων και αν έγινε κατάχρηση κεφαλαίων.

A –  The Australian.com.au     by David Ross: «Probe haunts Chronos Care home sale»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/2/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Εύα Παπαδάτου