Νέο βιβλίο ομογενούς της Νότιας Αυστραλίας

Η Μαρία και ο Μανώλης με τις θυγατέρες τους

Τη μεταναστευτική ιστορία και οδύσσεια των γονιών της, από ένα μικρό χωριό της Εύβοιας στην Αυστραλία, περιγράφει στο πρώτο της βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Διχασμένη καρδιά» η ομογενής Σοφία Νικολή Τσουβαλά.

Στο βιβλίο της, η 63χρονη συγγραφέας κάνει μια ιστορική και πολιτιστική αναδρομή στη ζωή των γονιών της στο χωριό, τη δεκαετία του 1960, ενώ γράφει για τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και μετέπειτα στην Αυστραλία.

Για τη μητέρα της Σοφίας, Μαρία, η μετανάστευση στην Αυστραλία, λειτούργησε ως βάλσαμο στη βασανισμένη της καρδιά. Για τον λόγο αυτό, στα 92 της πλέον χρόνια εξακολουθεί να ευγνωμονεί τον νέο της τόπο, που της εξασφάλισε ασφάλεια και ευημερία.

Για τον Μανώλη, που τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στη ζωή, η δίψα και η ανάγκη του να επιστρέψει στην πατρίδα, δεν τον εγκατέλειψαν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το βιβλίο «Διχασμένη καρδιά» αποτελεί ύμνο στην αγάπη του Μανώλη και της Μαρίας, αλλά, και ένα ιστορικό ντοκουμέντο που ρίχνει φως στα ήθη και έθιμα της εποχής. Ταυτόχρονα, εξετάζει τη μεταναστευτική ιστορία, τα όνειρα, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες πολλών Ελλήνων, που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην ξενιτιά της Αυστραλίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/2/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Εύα Παπαδάτου