Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν -14- άτομα για διάφορα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν -152- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών, στα νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν την (12.01.2022) και ώρες 08:00 έως 14:00, διαδοχικοί αστυνομικοί έλεγχοι για:

•           την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων,

•           την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών,

•           την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

•           την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και

•           τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.

Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά -14- άτομα, (-6- ημεδαποί και -8- αλλοδαποί), από τους οποίους, -10- στη Ζάκυνθο, -3- στην Κέρκυρα και -1- στη Λευκάδα.

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

•           -10- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

•           -3-   για παράνομη παραμονή στη Χώρα

•           -1-   για στέρηση πιστοποιητικού υγείας

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -152- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν:

•           -21- για ταχύτητα

•           -18- για ζώνη ασφαλείας

•           -16- για προστατευτικό κράνος

•           -14- για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης

•           -6- για ΚΤΕΟ

•           -4- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

•           -1- για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα -από την Πέμπτη 06.01.2022 έως και σήμερα πρώτες πρωινές ώρες-, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα, επτά (7) άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.),  ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε έξι -6- διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις αλλοδαποί και τρείς ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δισκία ναρκωτικών χαπιών, κατά περίπτωση.

Επίσης, χθες (12.01.2022), στη Λευκάδα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, αλλοδαπός για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -31- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, απογευματινές ώρες χθες (12.01.2022), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, δύο ημεδαποί, για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα, οι ημεδαποί συνελήφθησαν καθώς μετά από καταγγελία και αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κέρκυρα.

Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (12.01.2022) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13.01.2022), βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ποσού -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας -15- ημέρες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, για καθήμενο στον εξωτερικό χώρο, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκαν (27) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (4) στη Ζάκυνθο, (2) στην Κεφαλονιά και (2) στη Λευκάδα για μη χρήση μάσκας, για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/1/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA